Carport

Zoek je nog een plek om je auto of motor droog weg te kunnen zetten? Met een handig gesitueerde kapschuur kun je onder het open deel van de schuur uitstekend je auto kwijt. Zo kan je schuur dienst doen als een soort van carport. Aangezien je het afgesloten deel van de schuur voor een ander doeleinde kunt inzetten, kun je zo dus echt twee vliegen in één klap slaan. Maar het kan wellicht ook een handige plek zijn om je caravan te parkeren als je hem niet gebruikt. Wat je er ook neerzet, het staat in ieder geval veilig voor regen, sneeuw en hagel.

Overdekte zithoek

Als je fijn zithoekje wilt creëren waar je ook kunt zitten als je in de schaduw wilt zitten of juist als het een beetje regent, dan kun je het open deel van je kapschuur inrichten als overdekte zithoek. Dit kun je helemaal naar je eigen smaak en behoeften inrichten om er ideaal plekjes van te maken. Plaats comfortabele stoelen, een tafel en wat decoratieve elementen zoals kussens en planten om een uitnodigende ruimte te creëren. Of het nu gaat om een kopje koffie in de ochtend in de buitenlucht of een ontspannen avond met vrienden en familie, een overdekte zithoek in je kapschuur biedt je comfort en gezelligheid. Benieuwd naar een voorbeeld? Bekijk deze Douglas kapschuur van Geldersche Houtbouw eens.

Mantelzorgwoning met terras

Heb je een familielid dat zorgbehoevend is en ben je daar mantelzorger voor? Dan kan het gesloten van je kapschuur ook omgebouwd worden tot een fijne mantelzorgwoning met een aangrenzend terras. Dit biedt een ideale oplossing om je familielid met een zorgbehoefte dichtbij te halen zonder dat je beiden je privacy verliest. In een mantelzorgwoning heeft de zorgbehoevende een eigen ruimte, waardoor men toch een zekere mate van onafhankelijkheid kan behouden met dank aan een eigen ingang, woonruimte en buitenruimte.

B&B-kamer met terras

Maar een mantelzorgwoning is niet het enige waarnaar je het gesloten deel van de kapschuur kunt ombouwen. Als je op zoek bent naar manieren om extra inkomsten te genereren, kan het verhuren van een kamer in je kapschuur als bed and breakfast een optie zijn om te overwegen. Richt de ruimte in met comfortabele bedden, een kleine zithoek binnen en terras buiten, plus natuurlijk alle andere voorzieningen die gasten nodig hebben voor een aangenaam verblijf. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je er geen moeite mee hebt dat er ‘vreemden’ in je tuin verblijven.

Opslag van tuinspullen

Last but not least is een kapschuur natuurlijk ook ideaal voor het opbergen van tuinspullen zoals gereedschap, tuinmeubilair, fietsen en tuingereedschap. Met voldoende ruimte en gemakkelijke toegang houd je je tuin netjes georganiseerd en bescherm je je spullen tegen weersinvloeden. Voeg wat planken, haken en opbergboxen toe om alles geordend te houden en optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Zo kun je alles mooi opgeruimd en veilig bewaard houden.

Met een kapschuur in je tuin zijn de mogelijkheden dus bijna eindeloos. Met de juiste aanpassingen en creatieve inrichting kun je de ruimte optimaal benutten en zo het meeste uit je kapschuur halen. Laat dus je verbeelding de vrije loop en ontdek de mogelijkheden die een kapschuur te bieden heeft.