Interieurtrend 2022, ronde en organische vormen, interieur, Wonen in de Regio
Fotografie: @ourlifeatno5 | @maisondemanon

Waarom zijn ronde en organische vormen zo populair? 

Er zijn een aantal redenen waarom je deze trend steeds meer terug ziet komen. De voornaamste redenen zijn:

  • Warmte en comfort: Nadat de trend vooral gericht was op strakke en rechte lijnen met harde materialen zijn we nu toe aan warmte en comfort. We willen een warm en comfortabel gevoel creëren in huis. Ronde vormen doorbreken de rechte vormen. Dit kan je terug laten komen door bijvoorbeeld teddystof toe te passen op een stoel.
  • Natuur: Ronde en organische vormen zijn afkomstig uit de natuur, wat een positief effect heeft op ons brein. Vormen en kleuren hebben invloed op ons gevoel. Ronde en organische vormen zorgen voor rust en geven sfeer door de vloeiende vormen en lijnen. In je interieur kun je hier heel makkelijk rekening mee houden.
  • Extra ruimte: Wat een groot pluspunt is voor velen is dat je met ronde meubels ruimte bespaard, althans zo lijkt het. Ze ogen namelijk ruimtelijk. Dit is dus ideaal voor een kleine ruimte, denk aan een ronde lounge stoel of een ronde lamp.

Fotografie: @maisondemanon

Hoe krijg je ronde en organische vormen in je interieur? 

Ben jij helemaal warm geworden van deze interieurtrend en wil jij dit ook toepassen bij jou thuis? Een aantal tips om dit op een subtiele en makkelijke manier te doen.  

  • Wanddecoratie: de makkelijkste manier om iets toe te passen zijn accessoires of iets aan de muur. Je kunt het hier zo gek maken als je wilt. Denk bijvoorbeeld aan ronde spiegel of een wandkleed.  
  • Vloerkleden: vloerkleden zie je in allerlei verschillende vormen, maten, kleuren en designs. Een heerlijk zacht vloerkleed maakt een woonkamer vaak af. Door een vloerkleed in een organische vorm te kiezen bij een strakke bank breek je de harde lijnen van de bank. Hierdoor wordt het nog meer een geheel en krijg je het warme gevoel terug.  
  • Zitten: banken en stoelen met een ronde vorm of afwerking zijn helemaal on trend. Denk bijvoorbeeld aan een ronde loveseat. Je maakt het helemaal af door verschillende vormen te combineren. Misschien voor jou nog een spannende stap maar het resultaat zal geweldig zijn.  
  • Ronde eettafel: mogelijk heb je het zelf al een keer meegemaakt wanneer je aan een ronde tafel zit, je krijgt meteen een gezellige sfeer. Je kan namelijk iedereen aankijken. Daarnaast is het natuurlijk ook echt heel stijlvol.  

Fotografie: @maisondemanon | @babettevdspoel_living

Interieurtrend 2022, ronde en organische vormen, interieur, Wonen in de Regio

 Aan de slag 

Genoeg tips gekregen en al helemaal enthousiast geworden? Ga zelf aan de slag en maak deze stijl helemaal eigen, je kunt de stijl zelfs doortrekken in de badkamer of je toilet ruimte. Laat je inspireren door deze interieur inspiratie!

Fotografie: @thuizop5