grijze muur, grijs interieur, grijze bank, grijs vloerkleed

Verzachtend grijs

Grijze muurverf is alle behalve saai, het is juist een kleur waar je ontzettend veel kanten mee op kunt. Grijs is de kleur die tussen zwart en wit in zit en daarom is het heel mooi om een kleurenpalet bestaande uit deze drie kleuren als uitgangspunt te nemen. Grijs is wat spannender dan wit en wat minder mysterieus dan zwart, de kleur werkt dan ook verzachtend in een hard zwart/wit contrast. Dit zie je ook super goed op de afbeelding! Samen met het grijs wordt dit zwart/wit interieur opgehaald en komt dit samen tot een mooi totaalplaatje. Het hoeft ook maar een touch of grey te zijn, maar grijze muurverf werkt altijd.  

Fotografie: @thuizop5

Fotografie: @homebystuart

Grijze muurverf als fijne basis

Naast dat een grijze muur goed staat bij een inrichting met veel zwart en wit, staat de kleur ook fantastisch bij andere kleuren. Grijs is een tint die er voor zorgt dat andere kleuren meer op de voorgrond treden. Dat betekent dat je door de muur grijs te verven zowel een koel als een warm interieur kunt creëren. Creëer een koeler, stoerder interieur door bijvoorbeeld licht grijze muurverf te combineren met andere donkerdere kleuren zoals donkerblauw. Of kies voor een warme uitstraling door een licht grijze muur te combineren met natuurlijke materialen zoals leer en hout. Je kunt er werkelijk waar alle kanten mee op!  

 

Fotografie: @lavielalinda

Fotografie: @thuizop5

De vele mogelijkheden

Dus ben je opzoek naar een stijlvolle manier om jouw interieur op te frissen? Dan is grijze muurverf zeker het overwegen waard. Een licht grijze muur dient als een subtiele, neutrale achtergrond om andere dingen in het interieur op een mooie wijze uit te lichten, zonder dat de inrichting te veel of overdadig wordt. Donker grijs zorgt er juist voor dat het interieur elegantie en luxe uitstraalt. Dit betekent dat je met deze kleur alle kanten op kunt, het is maar net wat jij zelf mooi vindt en wat jou het meeste aanspreekt!