Fotografie: @thuizop5

Verzachtend grijs

Grijs is een kleur die tussen zwart en wit in zit, daarom is het ook niet gek dat een kleurenpalet waar al deze kleuren in zitten goed werkt. Grijs is wat spannender dan wit en wat minder mysterieus dan zwart. Daarom is het de perfecte kleur om te verzachten in een zwart wit contrast. Dit zie je ook vrij duidelijk op de afbeeldingen. Op de ene foto heeft zwart wat meer de overhand en op de andere wit, maar toch werden beide kleuren toegepast. Het hoeven maar kleine elementen te zijn, zoals de planten pot en zwarte lampen op de laatste foto, de grijze muren zorgen er voor dat het werkt.  

 

Fotografie: @homebystuart

Grijs als basis

Naast dat een grijze muur goed staat bij een inrichting met veel zwart en wit, staat de kleur ook fantastisch bij andere kleuren. Grijs is een tint die er voor zorgt dat andere kleuren meer op de voorgrond treden. Dat betekent dat je door de muur grijs te verven zowel een koel als een warm interieur kunt creëren. Creëer een koeler, stoerder interieur door grijs te combineren met andere donkerdere kleuren zoals donkerblauw. Of ga voor een warme variant door te combineren met natuurlijke materialen zoals leer en hout. 

 

Fotografie: @lavielalinda

Ton sur ton

Maar een grijze muur past niet alleen goed bij andere kleuren, want je kunt ook met verschillende grijstinten spelen. Koop bijvoorbeeld muurverf in een beton grijze kleur, maar kies voor een kleed in een antracietgrijze tint. Door te spelen met grijstinten creëer je een spannend interieur, waarmee je jezelf misschien ook wel verrast.