Verzachtend grijs

Grijs is een kleur die tussen zwart en wit in zit, daarom is het ook niet gek dat een kleurenpalet waar al deze kleuren in zitten goed werkt. Grijs is wat spannender dan wit en wat minder mysterieus dan zwart. Daarom is het de perfecte kleur om te verzachten in een zwart wit contrast. Dit zie je ook vrij duidelijk op de afbeeldingen. Op de ene foto heeft zwart wat meer de overhand en op de andere wit, maar toch werden beide kleuren toegepast. Het hoeven maar kleine elementen te zijn, zoals de planten pot en zwarte lijsten op de laatste foto, de grijze muren zorgen er voor dat het werkt.  

Foto credits: Pinterest | Pinterest | Pinterest 

Grijs als basis

Naast dat een grijze muur goed staat bij een inrichting met veel zwart en wit, staat de kleur ook fantastisch bij andere kleuren. Grijs is een tint die er voor zorgt dat andere kleuren meer op de voorgrond treden. Dat betekent dat je door de muur grijs te verven zowel een koel als een warm interieur kunt creëren. Op de afbeeldingen zie je dat vrij duidelijk. Creëer een koeler, stoerder interieur door grijs te combineren met andere donkerdere kleuren zoals donkerblauw. Het andere interieur is direct een stuk warmer doordat er natuurlijke materialen toegevoegd zijn zoals leer en hout. 

Foto credits: Pinterest | @welcome_at_42nd 

Ton sur ton

Maar een grijze muur past niet alleen goed bij andere kleuren, want je kunt ook met verschillende grijstinten spelen. Koop bijvoorbeeld muurverf in een beton grijze kleur, maar kies voor een kleed in een antracietgrijze tint. Door te spelen met grijstinten creëer je een spannend interieur, waarmee je jezelf misschien ook wel verrast. Op de eerste afbeelding zie je bijvoorbeeld dat de licht grijze muur fantastisch staat bij het grijze vloerkleed en het grijze dekbedovertrek. Op de tweede afbeelding werd heel goed met grijstinten gespeeld. De bank, salontafel, accessoires en het vloerkleed hebben allemaal een andere tint. En op de derde afbeelding werd zelfs gekozen voor een grijze vloer. Spelen met grijstinten vormt altijd een spraakmakend geheel.  

Foto credits: Pinterest | Pinterest | @thuizop5