


Een slimme lay-out
Onmisbaar is een goed ontwerp en iemand die echt met je meedenkt. Wie gebruikt de badkamer? Hoe gebruik je de badkamer? Wat heb je echt nodig? Zo kwamen we aan allerlei slimme oplossingen zoals de handdoeken-nis en de spiegelkast (zonder naad in het midden). Ook onze grote wens een bad, was in onze beperkte ruimte te realiseren. Geen permanent bad, maar toch. Zo hebben we een zitbad ofwel bath bucket waardoor je toch af en toe kunt badderen. Door te kiezen voor een goede basis en eenvoud heb je gegarandeerd jarenlang plezier van je ontwerp.



Voldoende opbergruimte
Het geheim van een kleine badkamer is opbergruimte. Hier hebben we elke centimeter echt optimaal benut. Lees en kijk mee hoe en waar ik alles verstopt heb. Een deel verberg ik in de fijne spiegelkast. Het ideale is dat de deur omhoog opengaat waardoor er niet zo’n irritante naad door het midden loopt of je de deuren naar je toe moet opentrekken. Je staat meestal in het midden van de spiegel je tanden te poetsen of op te maken en dan wil je geen naad in je gezicht zien. Ander voordeel is dat de deur naar boven opent, waardoor je geen extra ruimte kwijt bent of tegen een openstaande deur aan kan lopen. De spiegelkast bevat naast licht ook een stroompunt om je tandenborstel uit het zicht te kunnen opladen.
Een klein hoekje van het toilet is opgeofferd voor een ideale handdoeken-nis. Hierdoor past onze totale voorraad handdoeken in de kleine badkamer. Natuurlijk heb ik vooraf getest hoe ik de handdoeken zo klein mogelijk kon opvouwen en zodoende wist hoe groot de nis moest worden.
In de douche is een shampoo-nis gemaakt. Alle shampoo is in handige zeepdispensers geplaatst. Hierdoor kun je er eenvoudig bij en zie je hoeveel er nog op voorraad is. Vroeger kocht ik te vaak een fles shampoo zodat ik niet mis zou grijpen, nu weet ik altijd precies hoeveel ik nog in huis heb.
De meeste voorraad ligt in de lades onder de wastafel. Een inleglade zorgt dat je al je toiletspullen makkelijk kan sorteren. Vaak bewaren we te veel en gebruiken we te weinig. Hoeveel proefmonstertjes heb jij eigenlijk in huis? En gebruik je ze echt? Wist je dat make up een houdbaarheidsdatum heeft en kijk jij kritisch of alles nog goed is? De welbekende keuze paradox geldt ook hier. Als je geen opties hebt, ben je ontevreden. Als je er te veel hebt ook. Intuïtief zou je kunnen denken: meer is meer. Echter hoe groter de keuze, des te hoger onze verwachting wordt en daarmee ook de zorg dat we de verkeerde keuze maken. Opruimen is dus altijd een goed idee.



Lichte neutrale kleuren
Voor een rustige sfeer is gekozen voor neutrale tegels van 80×80 cm in betonlook. Deze tegels liggen door ons hele huis om eenheid te creëren. Het sanitair is witgekleurd en voor wat meer warmte is als contrast voor donker eikenhout gekozen. De kranen zijn uitgevoerd in de kleur mat rvs. Deze neutrale kleuren kun je eenvoudig aanvullen met trendy kleuren en materialen om van tijdloos naar helemaal van nu te gaan.


Om het af te maken
Voor wat extra sfeer en ook handig om snel iets te pakken is een dienblad met parfumflesjes gevuld. Dit past precies in de diepe nis van het raam. Zo kun je er snel bij en zie je waar je uit kunt kiezen. Daarnaast kozen we voor een bankje om je spullen en kleding op te kunnen leggen. Niets vervelender dan kleding die nergens past of op de grond beland. Het zijn dit soort kleine dingen, die een badkamer echt afmaken.