Als interieurliefhebber heb je het al vaak voorbij zien en horen komen: een warm interieur. Maar wat bedoelen ze daar nou eigenlijk mee? Staat of valt dat met de aan- of afwezigheid van een open haard, is het de kleurkeuze op de muren, of zit het meer in de afstemming van de accessoires ten opzichte van elkaar? Het korte antwoord op die vraag is: een combinatie van alles. Daar kom je niet veel verder mee. Een warm interieur realiseren is afhankelijk van veel factoren die ook niet allemaal even makkelijk te beïnvloeden zijn. Toch willen we je graag laten zien hoe je een warm interieur kan realiseren. We beginnen klein in de vorm van accessoires en pakken daarna groot uit door het complete plaatje te schetsen. Zo kan je zelf oordelen wat voor jou in jouw huis geschikt is. 

Combineer met natuurproducten

Ervanuit gaande dat jouw interieur een stabiele basis heeft, kunnen we jou laten zien wat de kracht van natuurproducten is. Een warm huis is nooit gevuld met harde, industriële en kunstmatige producten. Denk hierbij aan een kunststof tafel met hoogglanslak of nepleren eetkamerstoelen. Warmte komt voort uit natuurproducten zoals hout, steen en leer. Vooral het herhaaldelijk laten terugkomen van deze elementen in je interieurplan zorgt ervoor dat je die warmte instant realiseert. 

Functie en uitstraling 

Kleine, subtiele keuzes die je hierin kan maken die een groot verschil kunnen maken is die kussens met glimmende stofjes of drukke prints erop in de container gooien (niet echt natuurlijk, die zetten we op de weggeefhoek) en ruimte maken voor leren en stoffen kussens die voortkomen uit ambachtelijk handwerk. Neem deze cognac leren poef van Poufs&Pillows: een item dat vanuit de functie al warmte uitstraalt. Deze poef zet je voor je loungestoel of bank, je gooit je schoenen uit en je voeten rusten hierop uit. Het leer voelt prettig aan en de stiksels geven vorm aan de poef. Combineer de poef met Marokkaanse vintage kussens en je bent er al. Rood is namelijk de kleur van passie, liefde. Warmte dus! 

All in 

Ben je al helemaal thuis in het concept ‘warm interieur’ en voel je je zelfverzekerd genoeg om dit thema volledig door te voeren in je complete living? Daar gaan we dan! Verf aarderood op twee muren en googel op Marokkaans behang. Kies een fijne print die bij jou past en plak dat op de andere twee muren. Als je op meubeljacht gaat, hop dan eens binnen bij de plaatselijke kringloop. Vintage is helemaal hot en ook nog eens lekker voor je portemonnee. En daarbij: ook heel duurzaam. 

We gaan hard 

Als je toch al bezig bent in dit kader, dan kan je duurzaam doorgaan in het aankleden van het geheel. We love Poufs&Pillows, dus typ even in hun zoekbalk de term ‘Berber kussen’. Dan tref je een enorme collectie kussens die allemaal uniek zijn en daardoor nooit in eerste instantie matchen met andere kussens. En precies daar zit de crux! Het moet juist niet perfect matchen. Daarmee houd je de sfeer luchtig. Dus geen living meer die aanvoelt als een etalage, maar als thuiskomen; zowel voor jezelf als voor vrienden en familie.