De zoektocht

Zodra je een huis op het oog hebt wat voldoet aan alle wensen, kan je een bod plaatsen. Wanneer jouw bod geaccepteerd is, is het tijd voor de volgende fase. Het voorlopig koopcontract. Hierin staan alle afspraken rondom de aankoop en verkoop van het huis, en natuurlijk ook de definitieve verkoopprijs. Erg belangrijk om dit goed door te lezen voordat je tekent!

Voorlopig koopcontract

Zodra je het koopcontract hebt getekend, heb je nog drie dagen bedenktijd. Daarna kan je niet zomaar onder het contract uit. Tenzij er sprake is van ontbindende voorwaarden. Vaak is er een ontbindende voorwaarde met betrekking tot de financiering opgenomen in het contract. Stel het lukt je niet om de financiering rond te krijgen, dan kan je alsnog van de koop afzien. De volgende stap is misschien wel vanzelfsprekend na het lezen van deze alinea: de financiering.

Hypotheek voor je eerste woning

Je kan nu concreet in gesprek gaan met een hypotheekverstrekker. NIBC Direct is een kleine bank met grote dromen. Ideaal als je een hypotheek voor je eerste woning af wilt sluiten. Je bespreekt samen de aflosvorm, rentevastperiode en andere voorwaarden. Als je tevreden bent met het hypotheekvoorstel, kan je een krabbel zetten onder de offerte.

Jouw eigen huis!

De offerte wordt een laatste keer gecheckt door de hypotheekverstrekker. Als alle documentatie in orde is wordt alles doorgestuurd naar de notaris. Bij de notaris kan je samen met de verkopende partij de eigendomsoverdracht tekenen. Vanaf dat moment ben je officieel eigenaar van de woning!