Materiaalgebruik 

juiste materialen. Sylvie gebruikt veel natuurlijke materialen zoals hout en riet. Deze materialen zorgen er voor dat de harde kleuren, wit en zwart, worden verzacht. Daarnaast maakt Sylvie ook heel bewust de keuze om stoffen te gebruiken. Hiermee worden de rolgordijnen, kleden en kussens bedoelt. De zachte kenmerken van stof geven wederom een verzachtend effect. Kijk bijvoorbeeld eens naar de eethoek. De zwarte stalen kast kan heel hard ogen, maar doordat Sylvie er een houten tafel bij heeft gezet met stoffen stoelen, oogt het geheel heel gemoedelijk.

Hoekjes 

De ruimte waar Sylvie het meest trots op is, is de woonkamer. Dat komt doordat de woonkamer bestaat uit allemaal hoekjes. Ieder hoekje heeft zijn eigen pluspunten waardoor je overal in de ruimte fijn kunt zitten. Doordat de eetkamer ook in een ‘hoekje’ zit wordt de ruimte subtiel bij de woonkamer betrokken. Eén van de redenen waardoor de hoekjes zijn ontstaan, is de grote steunpilaar in het midden van de ruimte. De pilaar kon niet weg, waardoor er kleinere ruimtes omheen ontstonden. De openhaard in de pilaar zorgt ook voor een stukje gezelligheid, want het vuur is vanuit iedere hoek in de kamer te zien.

Houten balken 

De houten balken zorgden ervoor dat Sylvie op slag verliefd werd op het huis. De houten balken dragen bij aan de gezellige sfeer die in het huis heerst. Dat komt doordat hout een natuurlijk materiaal is, maar ook omdat zij het hoge plafond ondersteunen. Het hoge plafond deed Sylvie meteen denken aan een vakantiehuis en die vakantiesfeer hebben zij vast proberen te houden. Om het hoge plafond nog meer te benadrukken heeft Sylvie bewust voor bepaalde lampen en sfeerverlichting gekozen. De lampen zorgen ervoor dat de grote ruimte niet te kolossaal wordt, maar juist knus oogt.