Houten jaloezieën, zwarte keuken, Wonen in de Regio

Hout als populair materiaal

Hout is populair, maar waarom? Daar zijn een paar simpele redenen voor, allereerst is het zo dat er erg veel verschillende soorten hout zijn. Iedere soort heeft zijn eigen kenmerken, waardoor het materiaal dus in ieder interieur past. Daarnaast is het een duurzaam product. Hout is goed recyclebaar en draagt daardoor bij aan de circulaire economie. Maar ook het feit dat hout lang mee gaat, draagt bij aan de duurzaamheid van het product. De laatste reden waarom hout zo gewild is, is dat iedere soort niet alleen zijn eigen kenmerken heeft, maar ook een eigen prijskaartje. Waardoor iedereen dit materiaal in huis kan halen.

Kleuren

Hout is dus een allround product en dat biedt mogelijkheden. Maar hoe pas je hout toe in je eigen interieur? Denk allereerst goed na over de kleur hout die je kiest. Donkere houtsoorten zijn bijvoorbeeld eerder geschikt voor een klassiek interieur dan de lichtere soorten. De veelzijdigheid van hout maakt het ook mogelijk te combineren met kleuren. Geel, roze of groen, ze passen allemaal bij een houten product. Maar ook als je een minimalistisch interieur hebt met veel wit en zwart kun je hout eenvoudig toevoegen. In een zwarte keuken zorgen zwarte houten jaloezieën bijvoorbeeld al snel voor de finishing touch.

Houten jaloezieën

Hout en kleur zijn twee aspecten die dus geweldig goed met elkaar samengaan. Daarom is het ook zo fijn dat de houten jaloezieën van Veneta in alle kleuren te verkrijgen zijn. Zwart, wit of een houtlook, ze passen in ieder interieur. Daarnaast worden houten jaloezieën op maat gemaakt en zijn ze eenvoudig te monteren. Door te kiezen voor houten jaloezieën voeg je eenvoudig hout toe aan je interieur. De jaloezieën zijn maar één element van het interieur, maar ze zorgen direct voor meer sfeer en een compleet interieur. Dit zou je dus ook met andere elementen zo aan kunnen pakken. Kies bijvoorbeeld voor een houten bijzettafeltje, hang houten planken op of ga voor houten lijsten. Zo wordt de ruimte meteen een stuk interessanter. En een fijne bijkomstigheid is dat hout niet snel uit de mode zal gaan!