Hotel chique, modern interieur, warme kleuren, wonen in de regio

Weinig aanpassingen

Doordat het gezin geen kluswoning kocht, hebben ze niet veel aan de woning hoeven aanpassen. Ze hebben de muren een likje verf gegeven, het muurtje in de eetkamer laten metselen en de keuken laten wrappen. “Het was al helemaal af. Natuurlijk wilden we het wel naar onze eigen smaak maken, want het huis was helemaal wit. Als je nu naar het huis kijkt zie je eigenlijk nergens meer wit, maar echt onze eigen stijl”. Nog voordat het gezin de sleutels kreeg hadden ze al bepaald wat er moest gebeuren. Aan de hand van de foto’s van de oude bewoners hebben ze het hele interieur ingedeeld in een hotel chique stijl. Achteraf had Frederique dit toch anders aangepakt. Haar tip aan iedereen die een huis koopt is dan ook om er eerst even te gaan wonen. “Ga er eerst wonen en voelen en beslis dan pas over ingrijpende veranderingen”.

Van wit naar zwart: geef je keuken een andere look door deze te wrappen.

“Het was al helemaal af. Natuurlijk wilden we het wel naar onze eigen smaak maken, want het huis was helemaal wit. Als je nu naar het huis kijkt zie je eigenlijk nergens meer wit, maar echt onze eigen stijl”

Verkeerde verf

Ondanks dat het gezin geen grote verbouwing heeft gehad, hebben ze wel redelijk wat pech gehad. Zo had de schilder een verkeerdere verf op de muren in de woonkamer gebruikt. Hierdoor moesten deze na een maand alweer opnieuw gedaan worden. “De schilder had een verf gebruik die je normaal niet in de woonkamer gebruikt, en al helemaal niet met kleine kinderen. Na een maand zag de muur er al uit alsof we er 11 jaar woonde en nog nooit hadden geschilderd”.

Warmte

Frederique heeft een echt thuis weten te creëren voor haar gezin. Dit zit hem volgens haar voornamelijk in de aankleding. Ze heeft gekozen voor rijke materialen en warme kleuren, waardoor het meteen al warm aanvoelt. Dit zijn ook elementen die perfect passen bij de hotel chique stijl. Daarnaast zorgt de toevoeging van foto’s voor een persoonlijke touch. “Er wordt echt lekker in de woning geleefd. We zijn heel graag thuis en hebben dit ook meegenomen in de aankleding”.

Hotelkamersfeer

De hotel chique uitstraling van de benedenverdieping heeft Frederique ook doorgetrokken in de hotel chique slaapkamer. Hier wilde ze graag een hotelkamersfeer creëren en dat is gelukt. De donkere ruimte zorgt voor een bijzondere uitstraling. De wand achter het bed is voorzien van een luxe paardenhaarbehang. Daarnaast heeft Frederique niet alleen de muren zwart gemaakt, maar ook het plafond. “Het plafond was nog wel een dingetje. Als we de het plafond wit hadden gelaten zou dit heel erg afsteken met de muren. Ik vond het heel spannend om ook het plafond zwart te maken, maar het heeft gelukkig mooi uitgepakt”.