Tegenwoordig zien we het overal: de visgraatvloer. De visgraatvloer is een enorme trend en dat heeft met name te maken met de uitstraling van de vloer. Het is een stijlvolle vloer die in ieder interieur past. Toch is er een ander type vloer dat nu aan een opmars bezig is: de Hongaarse punt. Deze vloer heeft erg veel weg van de traditionele visgraatvloer, maar is net even anders. Vloerenbaas, specialist in vloeren, neemt ons mee in de verschillen en voordelen van deze vloeren.

Links: Visgraatvloer | Rechts: Hongaarse punt

Wat zijn de verschillen?

Het verschil zit hem voornamelijk in het legpatroon van de vloeren. Bij de traditionele visgraatvloer worden de planken loodrecht op elkaar gelegd. Hierdoor ontstaat een visgraatpatroon. Bij de Hongaarse punt worden de planken onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd. Hierdoor ontstaat een soort punt, wat ook wel de sergeantstreep genoemd wordt. De verschillen tussen beide vloeren zijn dus klein, maar wel zichtbaar.

Overeenkomsten

Zoals al aangegeven zitten de verschillen in het legpatroon van de vloeren. Hierdoor hebben de vloeren veel overeenkomsten. Zo kan zowel de visgraatvloer als de Hongaarse punt toegepast worden in iedere interieurstijl. Beide vloeren vormen een echte eyecatcher en maken de ruimte helemaal af. Het bijzondere motief geeft de woning een moderne en frisse uitstraling. Er is keuze uit de materialen hout, laminaat en PVC. Als je kiest voor PVC heb je een betaalbare en unieke vloer in jouw huis!

hongaarse punt, visgraat vloer, houten vloer, wonen in de regio, stijlvolle vloer, legpatroon, eyecatcher

PVC visgraatvloer of PVC hongaarse punt

Ben jij op zoek naar een betaalbare visgraatvloer of Hongaarse punt? Ga dan voor een PVC-vloer. PVC is een goed alternatief voor hout. Het bestaat uit verschillende lagen kunststof, waarbij de bovenste laag een bepaald houtdessin heeft. Hierdoor ontstaat een prachtige gedetailleerde vloer waar je jarenlang van kunt genieten. Vloerenbaas biedt een groot aanbod van PVC-vloeren. De vloeren zijn gemakkelijk in onderhoud en sterk en geluiddempend. Daarnaast zijn de vloeren in veel verschillende kleuren leverbaar. Dus, ga jij voor een traditionele visgraatvloer of kies je toch voor een Hongaarse punt?