Welke functies moet de tuin hebben

Voordat je gaat beginnen met het verbouwen van de tuin is het handig om eerst een wensenlijst te maken. Welke functies moet de tuin hebben en wat heb je precies voor ogen? Wil je bijvoorbeeld een mooi aangelegde tuin met veel beplanting, dan wordt het een kijktuin. Maar ben je een zonaanbidder en wil je graag optimaal kunnen genieten van de zon, dan dien je daar rekening mee te houden met de indeling van de tuin. Kortom, het draait erom hoe jij de buitenruimte wil gebruiken!

Voldoende groen en luchtigheid

Weet je hoe de tuin eruit moet komen te zien, dan is het tijd voor de indeling. Deze dient zinvol te zijn. Zorg voor duidelijke afscheidingen, ruimte voor groen en houd het luchtig. Dit luchtig houden doe je bijvoorbeeld door beplanting niet te dicht te laten groeien. Want als je nog kunt zien wat erachter zit, oogt de tuin een stuk minder klein. Daarnaast zorgt voldoende groen voor leven, houden planten de tuin koel en zal het ruisen van bladeren het geluid van druk verkeer al gauw naar de achtergrond dringen. Hierdoor wordt een stadstuin toch een soort van groene oase in alle drukte.

Meubilair

Ook de meubels in een stadstuin zijn erg sfeerbepalend. Opnieuw speelt luchtigheid een belangrijke rol. Kies niet voor te zware meubels en laat ze eventueel op maat maken, waardoor ze perfect passen in jouw kleine tuin. Wil je inspiratie opdoen dan zou je naar de tuinmeubels van Kees Smit kunnen kijken. Zij hebben een gevarieerd aanbod, waardoor keuzes maken makkelijker wordt. Want een eettafel met tuinstoelen van Kees Smit én een luxe lounge set is vaak te veel. Kijk naar goede verhoudingen en let op de loopruimte.