Eetkamer, Modern interieur, eetkamerbank, Wonen in de Regio

De eettafel

Het belangrijkste meubelstuk van de eetkamer is de eettafel. Zonder tafel wordt het heel lastig om lekker te kunnen eten. Als het goed is heb je van te voren bepaald wat de ruimte uit moet stralen, de tafel zal hier natuurlijk bij moeten passen. Wanneer je voor een modern interieur kiest is de kleur zwart vaak favoriet en qua materiaal krijgen staal en HPL vaak de voorkeur. Een prachtig voorbeeld van zo’n moderne eettafel is de Freya eettafel van Bree’s New World. Deze tafel heeft een slank design en een Deens ovaal tafelblad, waardoor de tafel niet te massief oogt maar juist bijdraagt aan de ruimtelijke uitstraling van eetkamer. Maar wil je liever iets anders, dan zou je kunnen kiezen voor een tafel met en organische vorm. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Twinny Dining en de Cloudy en Steely eettafels van Bree’s New World.

Eetkamer, Modern interieur, eetkamerbank, Wonen in de Regio

Eetkamerstoelen

Naast een moderne eettafel, mogen eetkamerstoelen met een modern design natuurlijk ook niet ontbreken. Je kunt kiezen voor een set van moderne eetkamerstoelen die bij het ontwerp van de tafel passen, maar je kunt natuurlijk ook stoelen mixen en matchen om zo een bijzonder totaalbeeld te creëren. Het ziet er wel het mooiste uit als deze stoelen wel qua vorm, kleur en materiaal bij de rest van de ruimte passen. Bij de Steely tafel past de Rikki stoel bijvoorbeeld geweldig goed. Deze eetkamerstoel heeft namelijk net zo’n slank design en dezelfde organische vormen als de Steely tafel.

Eetkamer, Modern interieur, eetkamerbank, Wonen in de Regio
Eetkamer, Modern interieur, eetkamerbank, Wonen in de Regio

Eyecatcher

Om de eetkamer een finishing touch te geven mag een échte eyecatcher natuurlijk niet ontbreken. Hang bijvoorbeeld een kunstzinnige lamp boven de eettafel, zet een grote plant in de hoek van de kamer of kies voor een eetkamerbank in plaats van een aantal stoelen. Zo’n leuk bankje maakt de ruimte meteen wat speelser, trekt alle aandacht naar zich toe en is ruimtebesparend. Op de afbeelding zie je bijvoorbeeld de mooie solution eetkamerbank in het prachtige blauwe vloerstof. Door deze kleur te combineren met de Kiq Arm stoelen in dezelfde kleur en stoffering ontstond een prachtig geheel en krijgt deze kamer een luxe en moderne uitstraling.