Kies het juiste inpakpapier

Het eerste wat je moet doen, is het juiste inpakpapier kiezen. Kies een papier dat past bij de gelegenheid en de smaak van de ontvanger. Voor een verjaardag kun je bijvoorbeeld vrolijk en kleurrijk papier gebruiken, terwijl voor een formele gelegenheid een subtieler ontwerp meer geschikt is. Haal voldoende inpakpapier in huis om het cadeau volledig te bedekken.

Meet en knip het inpakpapier op maat:

Leg het cadeau op het inpakpapier en meet de benodigde hoeveelheid papier door eromheen te rollen. Je wilt genoeg papier hebben om het cadeau volledig te bedekken, plus wat extra voor de overlapping. Gebruik een scherpe schaar om het papier op maat te knippen.

Vouw en plak het inpakpapier

Plaats het cadeau in het midden van het inpakpapier en vouw het papier strak om het cadeau heen. Zorg ervoor dat de randen van het papier netjes op elkaar aansluiten en gebruik doorzichtige plakband om het papier op zijn plaats te houden. Plaats de tape discreet,  zodat het niet te veel opvalt.

Versier het cadeau

Een simpel ingepakt cadeau kan worden opgefleurd met decoratieve elementen. Gebruik linten, strikken, stickers of zelfs kleine accessoires om het cadeau een persoonlijk tintje te geven. Pas de decoraties aan op de gelegenheid en de smaak van de ontvanger.

Voeg een label toe

Een label is niet alleen handig om de ontvanger te laten weten van wie het cadeau afkomstig is, maar het ziet er ook gewoon leuk uit.  Schrijf een persoonlijke boodschap op het label of gebruik een kant-en-klare tekst. Op deze manier laat je zien dat je het echt persoonlijk hebt gemaakt en er tijd in hebt gestoken.

Verberg eventuele onvolkomenheden

Is het inpakken van cadeaus niet je sterkste kant? No problemo. Er zijn slimme trucjes om eventuele onvolkomenheden te verbergen. Gebruik bijvoorbeeld een extra lint om een ongelijkmatige rand te bedekken of plaats een decoratief element op een verfrommeld stukje papier.