Voordat je een huis gaat kopen is het belangrijk je af te vragen hoelang je er wilt wonen. Ben je alleenstaand en nog even niet toe aan kinderen, maar wil je wel alvast een huis kopen? Dan is het een ander verhaal dan wanneer je gaat samenwonen met een kinderwens op korte termijn. Niet alleen het aantal slaapkamers speelt hierbij een grote rol, ook het afsluiten van de hypotheek en de hoogte hiervan.  

Huis voor een korte termijn

Je bent op zoek naar een huis op korte termijn, waar je ook niet een al te lange periode wilt doorbrengen. Wellicht is je relatie net over, werkte het samenwonen wel niet of ben je al een tijdje single, maar kan die ware ineens opduiken. Dan is het niet verstandig om in een huis te investering waar nog van alles aan moet gebeuren, maar kun je beter voor een instapklare woning kiezen. Er is vast een huis op de markt die voldoet aan jouw wensenlijst én waar je zo in kan trekken. Dan is het ook een verspilde energie en tijd, mocht je na een korte termijn toch besluiten om het te koop bord in de voortuin te plaatsen.   

Huis voor lange termijn

Misschien ben je juist wel helemaal toe aan een woning waar je de rest van je leven door wil brengen. Het klinkt een tikkeltje idealistisch, maar hé, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Stel je gaat na jarenlang sparen met je partner beginnen aan die next step in jullie relatie. Als je nog een stapje verder wilt gaan: huisje, boompje, beestje. En jullie komen een huis tegen waar je jezelf de rest van je leven wel in ziet wonen, why not?! Go for it! Hou er rekening mee dat je alles wat je er nu in investeert, het helemaal waard gaat zijn. Bezuinig op de juiste dingen en ga los op waar je voor je gevoel nog lang niet verveeld van gaat raken.