Kleuren en patronen

Zorg ervoor dat je de juiste balans vindt. Heeft een van je slaapkamer muren bijvoorbeeld een kleurrijk behang met print kies dan voor een dekbedovertrek in een neutrale effen kleur. Je kunt wel weer details toevoegen door bijvoorbeeld te kiezen voor sierkussens in een bijpassende print. Als je neutrale muren hebt, dan is het juist leuk om te kiezen voor een dekbedovertrek met een patroon en mooie kleur. Zo krijgt je slaapkamer een levendige uitstraling. Pas ook je dekbedovertrek aan op het seizoen. Kies bijvoorbeeld voor warme tinten in de winter en lichte, frisse kleuren in de zomer.

Dekbedovertrek, linnen, katoen, satijn, Wonen in de Regio

Verschillende materialen

Behalve dat dekbedovertrekken in allerlei kleuren en patronen beschikbaar zijn, kun je ook nog kiezen uit verschillende materialen. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

  • Katoen: dit is het meest voorkomende materiaal. Het voelt zacht aan, is ademend en kan makkelijk en vaker worden gewassen.
  • Satijn: een gladde, soepele stof met een kenmerkende glanzende uitstraling. In de zomer voelt satijn verkoelend aan.  
  • Linnen: net zoals satijn is linnen ideaal voor warme zomernachten. Het heeft ademende eigenschappen en is vochtregulerend.
  • Flanel: flanel daarentegen is ideaal voor koude winternachten. Het heeft een geruwd oppervlak dat zacht aanvoelt en lekker warm is.

Let op het juiste formaat

Zorg ervoor dat je de juiste maat aanschaft. Heb je een te groot of te klein dekbedovertrek dan kan dat erg oncomfortabel zijn, bovendien ziet het er rommelig uit. Dat willen we natuurlijk niet, de slaapkamer is immers een oase van rust toch… 😉 Een dekbedovertrek 200×200 is geschikt voor een bed- of matrasbreedte van 120 centimeter en 140 centimeter. Bij breedtes vanaf 160 centimeter dien je al gauw rekening te houden met een dekbedovertrek van 240×200 centimeter.