De een weet het al voordat het huis überhaupt ingericht is, de ander kijkt al drie jaar naar een kale muur omdat hij of zij niet weet wat daar nou moet komen te hangen. Behoor jij tot de laatste categorie? Geen paniek! Hier hebben zoveel mensen last van. Kunst koop je niet zomaar, het is heel persoonlijk en waar moet je beginnen? Wij helpen je uit de brand zodat jij binnen de kortste keren kunst aan de muur hebt hangen.

Begin bij het begin 

Ga eerst na wat je voor kunst je aan de muur wilt en waar je het wilt hangen. Heb je een lege witte muur in de keuken waar iets op moet komen te hangen? Of juist je woonkamer in een opvallende groene kleur geverfd en wil je wat meer rust in de tent? Hoe groot moet het werk zijn en wil je het horizontaal of verticaal hangen? Als je antwoord hebt gevonden op dat soort vragen is het tijd om rond te gaan kijken. Je kunt ervoor kiezen om online je zoektocht te starten, ga naar een lokale galerij of kies voor een aanbieder zoals Muso met een breed aanbod, zo zit er voor iedereen wat tussen.

Kleur bekennen 

Ga je voor een rustige print of ga je voor een uitgesproken eyecatcher? Hoe dan ook, kunstwerken trekken altijd de aandacht en geven een persoonlijke touch aan de ruimte. Wees niet bang bij het kiezen van kunst voor aan de muur om voor een opvallende print te gaan. Zo maak je een statement en geef je je interieur een boost. Je kan ervoor bijvoorbeeld voor kiezen om een kunstwerk te kiezen wat combineert met de kleur op je muur of juist een groot contrast geeft. Combineer het kunstwerk met rustige kleuren op de muur om het extra op te laten vallen.

Foto credits links: @mkinterior.nl | Foto credits rechts: @ooksoof

Stel je eens voor…

Dat het er al hangt! Twijfel je nog? Visualiseer het werk dat je gezien hebt maar eens op de muur? Niet zo beeldend ingesteld? Maar een foto van de muur waar het aan komt te hangen en print het kunstwerk uit op schaal. Knippen, plakken en kijken maar! Wel de print uitgezocht, maar niet de juiste lijst gevonden? Aanbieders zoals Muso hebben vaak samples liggen in de showroom zodat je thuis kunt kijken of het past in jouw interieur.

Foto credits: @thehome.and.thekid