Stap 1: Wat ga je verbouwen?

Allereerst is het noodzaak om te beslissen wat er precies verbouwd moet worden of wat je graag zou willen verbouwen. Hierbij is het belangrijk om van binnen naar buiten te werken. Laat bijvoorbeeld eerst nieuwe kozijnen plaatsen, voordat je de vloerverwarming laat leggen. Hierdoor voorkom je dat de vloerverwarming snel beschadigd door de rest van de verbouwing.

Stap 2: Het budget

Als je weet wat je gaat verbouwen is het belangrijk om het budget te bepalen. Je wil natuurlijk niet dat alles duurder wordt dan wat je eigenlijk voor ogen had. Het budget geeft veel inzichten; hoe luxe kun je bijvoorbeeld bouwen, kan alles wat op je lijstje staat uitgevoerd worden en hoe vang je eventuele tegenslagen op? Aan de hand hiervan bepaal je hoe de verbouwing eruit zal komen te zien.

Stap 3: Experts inschakelen

Je kunt misschien wel veel zelf doen, maar je zal waarschijnlijk ook experts in moeten gaan schakelen. Ga na welk bedrijf waarin gespecialiseerd is, of hun werkwijze past bij jou, of de bedragen die zij vragen overeen komen met jouw budget en of ze goede recensies hebben. Daarnaast is het belangrijk duidelijke afspraken te maken, dit zorgt voor goed contact en dat zal jouw verbouwing alleen maar ten goede komen.

Stap 4: Wat moet je zelf doen?

Daarna is het goed om na te gaan wat jij zelf allemaal moet regelen voordat de verbouwing kan beginnen. Bedenk bijvoorbeeld of er bepaalde vergunningen nodig zijn, hou er rekening mee dat je misschien een paar dagen of langere tijd ergens anders moet slapen en dat je meubels zal moeten verplaatsen. Daarvoor kan het slim zijn om verhuisbanden en verhuisdekens te regelen. Zo verplaats je de meubels op een eenvoudige manier en zorg je ervoor dat ze lang mooi blijven.

Heb je hier allemaal over nagedacht dan kan de verbouwing beginnen. Je hebt zo veel onvoorziene zaken al getackeld en weet hoe de verbouwing zal verlopen. Zorg er wel voor dat je altijd nog een oogje in het zeil houdt, je weet natuurlijk nooit wat er nog kan gebeuren.