Voldoen aan de kenmerken 

Een kenmerk van een hotel chique interieur is dat beigetinten vaak onderdeel zijn van een sterke basis, met zwart als accentkleur. Laat zwart nou net Sharona’s lievelingskleur zijn. Door een lichte basis wordt het geheel niet te zwaar en creëer je eenvoudig een luxe gevoel. De zwarte deuren en kozijnen in Sharona’s woning steken daar perfect bij af. Daarnaast draagt de typische houten visgraatvloer ook zijn steentje bij. De lichte kleur van de vloer creëert rust en de uitvoering zorgt voor een wat modernere uitstraling. Maar ook de zwarte houten jaloezieën en het hoogpolige vloerkleed worden gezien als items die niet mogen missen in een hotel chique interieur.

Geen beperkingen 

Wie denkt dat het creëren van zo’n fantastisch warm interieur veel geld kost heeft het mis. Sharona vertelt dat de duurste onderdelen van haar inrichting de basis vormen en dat ze veel geld heeft bespaart op de aankleding en accessoires. Een goede basis is belangrijk want als je daar wat meer geld in investeert zullen deze items een stuk langer meegaan, waardoor het op lange termijn alleen maar voordeliger is. Daarnaast heeft zo ook veel geluk gehad met haar handige schoonvader en goede vriendin. Zij hebben veel in het huis geklust. Wat natuurlijk ook weer in kosten scheelt. Laat je dus niet beperken door het budget of twee linkerhanden, je vindt vast, net zoals Sharona, een oplossing.

Afwerking 

Een goede afwerking maakt het plaatje compleet. Daarom heeft Sharon ook goed na gedacht over aspecten zoals bijvoorbeeld licht, een statement item en de afwisseling van materialen. Door onder andere lampen in het interieur te verwerken en veel kaarsen neer te zetten. Zo wordt het luxe gevoel alleen maar versterkt. Maar ook een statement item dat alle aandacht opeist, zoals een vrijstaand bad was echt een must. Het zijn deze factoren die een interieur net naar een hoger level tillen en er in dit geval voor zorgen dat de beoogde sfeer alleen maar wordt versterkt. Sharona raadt dan ook aan om veel om je heen te kijken zodat je kan ontdekken welke sfeer bij je past, zodat je een doordacht totaalconcept neer kan zetten.