Trend is minimalistisch en duurzaam

In de woontrends die elk jaar gegeven worden is het meer thuisblijven duidelijk zichtbaar. De trend is minimalistisch inrichten waarbij grote meubels de basis vormen. De zithoek en eettafel zijn duurzaam waarbij gelet wordt op kwaliteit en een levensduur voor lange tijd. De kleurstelling is duidelijk neutraal wat past bij het duurzaam inrichten. De kleuren beige, grijs en zwart blijven dominant, maar ook groen, rood en bruin zijn trendkleuren. Het zijn kleuren die geborgenheid en rust geven en dat is de trend van 2022. De inrichting dient voor rust te zorgen.

Organische vormen favoriet

De duurzaamheid is ook zichtbaar als respect voor de natuur. Dit geldt niet alleen voor de materialen, maar ook voor een ruimtelijke beleving. De woning dient open, licht en overzichtelijk te zijn. Tegelijkertijd is geborgenheid belangrijk waarbij organische vormen terugkomen zoals een ronde eettafel met stoelen. Hout en leer blijven favoriet net zoals linnen, jute en wol. Het zijn zachte stoffen die het cosygevoel versterken.

Meerdere functies

Het multifunctioneel inrichten is eigenlijk een noodzakelijke trend. Van een huis dat voorheen een plek was waar je naar toe ging na het werk om te eten, relaxen en slapen, is het nu ook een werkplek geworden. In plaats van de eettafel als werkbureau te gebruiken, wordt er een aparte werkplek gecreƫerd in de living. Mensen investeren in een ergonomisch verantwoord bureau, bureaustoel en passende verlichting.

Duurzaamheid past in de trend van minder consumeren en verantwoord omgaan met de aarde. Het gebruik van ledverlichting en gasloos verwarmen zijn daar voorbeelden van, maar ook elektrisch vervoer en gezond en eerlijke voeding gebruiken. Het is een streven om de individuele ecologische voetafdruk te verkleinen. Daar horen meubels bij die met milieuvriendelijke materialen zijn geproduceerd.