Pak alle dozen zelf in en label 

Begin bij het begin. Tja, logisch zou je zeggen. Maar waar begin ik dan? Begin met het inpakken van spullen die je nauwelijks, of in ieder geval niet dagelijks, gebruikt. Denk aan boeken, spellen, administratiemappen en spullen in de opslag. Accessoires kunnen ook meteen de doos in. Even iets minder gezellig in huis, maar dat is maar voor een paar dagen.. Zie je het al voor je: die mooie lamp in het nieuwe interieur van jouw nieuwe huis.. Can’t wait!  
Stop alle categorieën samen in een doos en schrijf deze categorie op de doos. Weet je al in welke ruimte in jouw nieuwe huis elke categorie komt te staan? Benoem de dozen dan op basis van ruimtes. Zo weet jouw verhuisploeg direct waar elke doos moet komen te staan in je nieuwe huis. Pak als laatste je kleding, keukengerei en alle etenswaren in. Dit heb je vaak nog tot de laatste dag in je oude huis én ook weer op de eerste dag in je nieuwe huis nodig. Dé gouden tip: pak één doos in met spullen die handig zijn bij de verhuizing zelf. Denk aan vaatdoeken en een emmer voor een sopje. Een pauze op zijn tijd tijdens de verhuizing is ook niet onbelangrijk toch? Denk dus aan servies, bestek, koffie en thee. Een setje gereedschap en ducttape zijn je grootste vrienden tijdens de verhuizing. 

Goedkoop en easy verhuizen 

Alle dozen zijn ingepakt. Nu nog de meubels. Deze zijn vaak lomp en zwaar. Bovendien zijn sommige meubels lastig te (de)monteren. Wist je dat je daarvoor ook een verhuisbedrijf kunt inschakelen? Studenten Verhuis Service in Amsterdam kan jou hier bijvoorbeeld bij helpen. Maar ook bij de verhuizing zelf. Goed om te weten: zij werken met hardwerkende studenten, waardoor ze jou goedkoop en zorgvuldig kunnen verhuizen, ook al ben je zelf geen student meer. Ze nemen al het werk voor de verhuizing uit handen. Chill toch!  

Minder verhuiszorgen? Schakel een verhuisbedrijf in 

Het kan ook zijn dat je zelf graag een deel verhuist. Houdt altijd even een paar punten in gedachten:  

  • Hoe groot is de afstand tussen je oude en je nieuwe huis? 
  • Kun je alles via de trap/lift vervoeren of heb je voor sommige meubels een verhuislift nodig? 
  • Kun je jouw witgoed makkelijk zelf vervoeren en aansluiten? 

Wil je hier liever niet over nadenken? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Verhuisbedrijf Almere kan jou helpen met de complete verhuizing. Vaak kun je met verhuisbedrijven afstemmen wat je zelf doet en wat zij uit handen nemen. Vergeet ook vooral niet plezier te maken tijdens je verhuizing, have fun!