Je hebt de basis van je interieur verzameld en bent nu toe aan de finishing touch: accessoires. Maar hoe zorg je er nou voor dat de accessoires aansluiten op jouw stijl en echt iets toevoegen? Een kandelaar hier, een plant daar. Maar toch mist er nog iets in de woonkamer. Het antwoord: kussens! Een heerlijke fluffy verzameling kussens met prints op je bank maakt jouw interieur helemaal af. Combineer verschillende prints, kleuren en texturen. Succes gegarandeerd!

Licht als accessoire  

First things first: accessoires. Een goed lichtplan in huis zorgt voor sfeer. Spots in het plafond, een staande lamp in een donkere hoek of een mooie tafellamp kunnen net dat beetje extra licht geven. Vooral in donkere dagen die we in Nederland helaas in overvloed hebben. Nou ja helaas… Die donkere dagen afsluiten met een dekentje op de bank en een grote kop thee zijn ook niet vervelend. Maak het een stuk aangenamer door die mooie tafellamp op jouw dressoir of salontafel te voorzien van een fancy lampenkap. Bijvoorbeeld een met luipaard- of giraffeprint van Palace Interieur. Combineer deze lampen met mooie theelichten en zeg gedag tegen de sfeerloze donkere dagen, hallo gezelligheid in huis!

Hoe combineer je verschillende prints? 

Meer licht in huis, check. Tijd voor wat extra fluffyness. Want zeg nou eerlijk, wie houdt er niet van een heerlijke verzameling kussens met prints op de bank om in weg te dromen. Dierenprints, botanische prints, grafische prints… Zie jij door de prints het bos niet meer? Geen paniek! Combineren kun je leren. Wees niet bang voor prints: combineren mag. Kies een kleur die in ieder geval in een aantal van je kussens terugkomt om geen chaos te creëren. Ga verder vooral op je gevoel af. Wat vind je mooi? Mix and match is the answer. Kussens zijn gemakkelijk te switchen, je zit er echt niet voor altijd aan vast.

Tips voor het combineren van kussens met prints

We hebben tot slot nog een aantal tips verzameld om jou de weg door de kussenjungle te laten vinden:

  • Kies een startkleur. Beige bank? Kies voor nude tinten die overal in terugkomen;
  • Wissel gedetailleerde prints af met grotere prints. Combineer een gedetailleerd panterprint kussen af met een print in een kleur voor wat meer samenhang.
  • Rust als basis. Wanneer je een interieur met rustige kleuren hebt kun je natuurlijk all out gaan. Zorg er wel voor dat enkele kleuren van je interieur weer terugkomen in de prints.
  • Wees niet bang. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar ga lekker los met de prints. Het zorgt echt voor meer sfeer in huis.
  • Stem je kussens af op de rest van je accessoires. Het assortiment van Palace Interieur heeft haar prints goed afgestemd op elkaar. Je vindt er onder andere lampenkappen, kussens en andere accessoires met de mooiste prints.