Ruimtelijkheid door een grote spiegel

Heb je een wat kleiner huis, dan is een grote spiegel misschien wel wat voor jou. Door de weerspiegeling lijkt de ruimte meteen een stuk groter. Kies je voor een grote staande spiegel, dan lijkt je kamer hoger en ga je voor een horizontale spiegel dan lijken smalle ruimtes ineens een stuk breder. Daarnaast wordt daglicht ook weerkaatst in de spiegel, waardoor de kamer ook meteen optisch lichter lijkt. Het is dus slim om de spiegel op een plek neer te zetten, of hangen, waar veel daglicht de ruimte binnenkomt. 

Foto credits: @crea_ria | @maartjerosalie

Ronde spiegels

Wil je weer eens wat anders dan zou je kunnen kiezen voor grote ronde spiegels. Ronde spiegels zorgen voor een goede afwisseling tussen de veelal rechte vormen in het interieur. Denk hierbij aan deuren, een tv of kasten. Een ronde spiegel zorgt voor een interessante dynamiek, wat het interieur speels maakt. Plaats een ronde spiegel bijvoorbeeld boven een rechte salontafel of een rechthoekig kastje, zoals je op de afbeeldingen ziet. En daarnaast zorgt de bolle vorm van de spiegel voor een nog wijdere reflectie. Zo creëer je dus nog meer ruimtelijkheid, dan dat je zou doen met een rechthoekige spiegel.  

Foto credits: @babettevdspoel_living | maisondemanon

Klassieke omlijsting

Alle spiegels die we je tot nu toe hebben laten zien hadden een vrij dunne en minimalistische lijst. Dit is eenvoudig en legt de aandacht wat meer op de grote spiegel zelf. Maar een mooie lijst heeft ook zijn charmes. Op deze afbeeldingen zie je twee spiegels met beide een klassieke lijst. De kleur van de lijsten zorgt ervoor dat ze passen bij het interieur. Dit laat zien dat een spiegel met een klassiek omlijsting geweldig staat bij iedere interieurstijl. Door de vele uitvoeringen is de lijst tijdloos en juist daarom zijn ze ook over 10 jaar nog hartstikke mooi!