Fotografie header: @etielrooy | @ Fotografie: @bij_spiertjes_thuis

Hoe combineer je een groene muur?

Iedere kleur zorgt voor een ander gevoel. Groen wordt gezien als één van de meest rustgevende kleuren en zorgt voor een relaxed gevoel. Dat komt doordat groen een natuurlijke kleur is en daardoor doet denken aan de kalmte van de natuur. Om dit gevoel te versterken gaat een groene muur erg goed samen met natuurlijke materialen en bruintinten. Een groene muur wordt vaak gecombineerd met materialen zoals hout, leer en riet. Qua kleuren wordt groen vaker gecombineerd met cognac-achtige kleuren. Een perfecte match! Alles bij elkaar vormt een rustgevend, sfeervol geheel. Kies daarom voor een groene muur in de woonkamer om dit gevoel optimaal te beleven.

Fotografie: @etielrooy | @wonenop133

Ontdekken met kleur

Een andere reden om te kiezen voor een groene muur zou kunnen zijn dat het een makkelijke kleur is om mee te ontdekken. Groen past bij vrijwel iedere interieurstijl en is op eindeloze manieren te combineren. Ga voor donkergroen als je fan bent van de hotel-chique stijl. Donkergroen in combinatie met gouden details = luxe! Wil jij deze stijl ervaren? Kies dan voor een groen muur in de slaapkamer. Is dat toch niet helemaal je ding? Combineer dan wat frisser groen met bijvoorbeeld wit. Zo creëer je een luchtige, moderne sfeer in een handomdraai. 

Maar ook op het gebied van groentinten valt veel te ontdekken. Je kan bijvoorbeeld ook een muur voorzien van twee verschillende kleuren groene verf. Dit maakt het geheel net wat speelser en zorgt voor wat meer diepte in de ruimte. En doordat het groentinten zijn, in plaats van een andere kleurtinten, wordt het niet to much.

Fotografie: @menm_homestyle

Voorzichtig beginnen

Vind je het toch nog wat eng om met groen te spelen, combineer de kleur dan met wit. Wit is helder en neemt daardoor net wat meer de overhand in het complete interieur. Denk bijvoorbeeld aan witte planken en kastjes. Zij trekken als eerst de aandacht en daarna valt je oog pas op de groene muur. Maar ook door de helft van de muur groen te verven creëer je een veilig, maar toch bijzonder interieur. Op die manier wordt de muur net wat spannender, maar overheerst de groene kleur niet. Deze combinatie is perfect om mee te beginnen!