Een energiecontract  

Het begint allemaal al nog voordat je in jouw nieuwe woning gaat intrekken. Je wil natuurlijk niet zonder gas, water en licht komen te zitten en om dat te voorkomen moet je uiterlijk twee weken van te voren een energiecontract afsluiten. Is dit jouw eerste huis? Dan is het slim om verschillende aanbieders te vergelijken en er één te kiezen waarvan je denkt dat deze het beste aansluit op jouw energieverbruik. Ga je verhuizen? Dan is de kans groot dat je jouw contract over kunt zetten naar de nieuwe woning.  

Afsluiten van verzekeringen 

Daarnaast is het ook belangrijk om de verzekeringen die je al hebt onder de loep te nemen en te kijken waarvoor je eventueel nog verzekerd moet worden. Heb je bijvoorbeeld al een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering, maar mis je nog een opstalverzekering? Dan kun je die eenvoudig afsluiten bij bijvoorbeeld Allianz Direct. Het is allemaal zo geregeld, maar je moet wel even uitzoeken wat je precies nodig hebt en nodig vindt. De verzekeringen zij zo op voorhand al geregeld en dat geeft veel rust tijdens het verhuizen.  

Adres wijzigen 

Het adres wijzigen is ook een belangrijk punt. Je moet namelijk niet alleen aangeven bij de gemeente dat je er komt wonen of dat je gaat verhuizen, maar er zijn ook tal van andere partijen die op de hoogte gebracht moeten worden. Denk aan een telefoon provider, een dokter, tandarts of de bank waar je bij zit. Regel dit op tijd, zodat je de post altijd blijft ontvangen en geen belangrijke rekeningen mist.  

Het afsluiten van internet 

Daarnaast is er nog iets erg belangrijk, iets waar we tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder kunnen: het afsluiten van internet. Iedere aanbieder hanteert een andere levertermijn, waardoor je misschien even zonder internet zou kunnen zitten als je het niet meteen regelt. Houd ook in de gaten dat sommige internetproviders niet in alle delen van het land actief zijn. Dus als je ver gaat verhuizen en eigenlijk het liefst jouw abonnement wil overzetten, is er een kans dat dit niet gaan lukken.