Aankleding winterse tafel

Het tafel dekken kan op allerlei verschillende manieren. De een zet enkel een bord, mes en vork op tafel en de ander maakt er gelijk een heel project van. Om een winters gevoel te creëren aan de eettafel is de aankleding erg belangrijk. Een winterse tafel wil naast warmte ook gezelligheid uitstraling, dit kan op verschillende manieren. Denk hierbij vooral aan de aankleding zoals servetten, bloemen, sfeerverlichting of andere accessoires.

Soorten sfeerverlichting

Met de koude en donkere dagen weer in het vooruitzicht willen we thuiskomen in een warm en gezellig huis. Zo ook na een lange werkdag, samen dineren aan een heerlijke winterse tafel. Bij het tafel dekken wordt vaak niet gedacht aan de sfeer eromheen, enkel aan datgene dat op de tafel staat. Een belangrijk aspect is sfeerverlichting. Dit kan gemakkelijk toegepast worden door de tafellamp iets te dimmen als dit mogelijk is. Daarnaast kan er ook gedacht worden aan kaarsen in plaats van een lamp. Zo wordt een warme sfeer gecreëerd en het is ook nog eens veel knusser dan die felle lamp boven de tafel. ☺️

Tafel dekken in de kerstsfeer

Als ik denk aan de winter denk ik aan kerst. Een heerlijk aangelegenheid met familie, cadeaus en lekker eten. Het leukste aan kerst vind ik het samen zijn en de tafel dekken om dat warme gevoel dat ik heb over te dragen op de rest. Met kerst mag groots uitgepakt worden, zo ook bij het tafel dekken. Haal gouden sterretjes, een kersttafelkleed, champagne, kaarsen en mooie bloemen. Dit samen zorgt voor een ultieme winterse kerstsfeer.