De boomstamtafel als eyecatcher

Een boomstamtafel is, zoals je waarschijnlijk al had verwacht, gemaakt van hout. Het blad van deze tafels wordt uit één en dezelfde boom gezaagd. Het volledige blad bestaat dus uit de lengte van deze boom. Iedere boom is anders en dat betekent dat dus ook iedere tafel er anders uit komt te zien. De ene kent een wat rondere vorm en de andere is nog net iets meer organisch, want alles is ten slotte mogelijk. Bovendien is iedere zichtbare knoest en nerf gevormd door de natuur, waardoor de tafels allemaal een andere uitstraling krijgen. Het maakt niet uit of een moderne interieurstijl jouw aanspreekt of toch een klassieke, de tafel wordt in beide gevallen een echte eyecatcher.

Boomstamtafel, wonen in de regio

Een unieke afwerking

Wanneer je kiest voor een boomstamtafel heb je dus de keuze uit allerlei soorten, maten en vormen. Maar daarnaast is de afwerking ook erg bepalend voor de look & feel van de tafel. Er zijn bijvoorbeeld rug geschaafde tafels die zorgen voor een wat stoerdere look, maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een gladgeschuurde tafel, die weer beter aansluit bij een klassieke sfeer. Denk hier van te voren al over na zodat je goed weet waar je op moet letten als je een tafel uit gaat zoeken.

Een beschermlaag

Om het prachtige hout goed te beschermen wordt vaak een glanzende laag aangebracht; Epoxy. Epoxy is een soort kunsthars dat voorzichtig in de gaten, nerven en scheuren van het houten tafelblad wordt gegoten. Hierdoor komen het lijnenspel, de tinten en het karakter van de tafel nog meer naar voren. Bovendien zorgt het voor een luxe en chique uitstraling. Toch is een epoxy boomstamtafel niet alleen prachtig om te zien, maar hij biedt dus ook bescherming en zorgt ervoor dat de tafel eenvoudig schoon te maken is.

Kortom, wil je graag een stijlvol, uniek en praktisch product, dan is een chique boomstamtafel zeker het overwegen waard. Hierdoor is de wauw-factor altijd gegarandeerd!