Open of gesloten serre

Een serre is een aanbouw aan huis en biedt zowel de mogelijkheid van een open als gesloten ontwerp. Bij een open serre, vaak voorzien van grote glazen ramen en schuifdeuren, ontstaat een overgang waarbij het binnen- en buitenleven in elkaar overgaat. Een ideale plek om van je omgeving te genieten terwijl je toch beschermd bent tegen regen en zonlicht.  

 Aan de andere kant, biedt een gesloten serre een uitbreiding van je leefruimte. Dit ontwerp is vaak goed geïsoleerd en voorzien van afsluitbare ramen en deuren. Zo ontstaat een ruimte die niet alleen in de warmere seizoenen, maar ook tijdens koude winterdagen gebruikt kan worden. Wie wil dat nou niet?  

Serre aan huis, serre aanbouwen, kosten uitbouw, Wonen in de Regio

Kosten uitbouw van je woning

En nu de belangrijkste vraag: wat kost zo’n uitbouw van je woning eigenlijk? Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Over het algemeen liggen de kosten van een uitbouw tussen de €10.000 en €50.000. Op het eerste gezicht een hoog bedrag, maar het is een investering waar je jarenlang plezier van hebt.  

Vergunningaanvraag

Wie een serre aan huis wil bouwen, moet rekening houden met de aanvraag van een vergunning. Een vergunning is zeker niet in elke situatie nodig, maar informeer bij je gemeente wat de bouwregels zijn. Better safe than sorry voordat je met de bouw begint toch? 

Finishing touch

Ben je enthousiast geworden over een serre aan huis? Mooi! Dan is het nu tijd voor de finishing touch, namelijk de inrichting. Ben creatief, mix en match met meubels, planten en accessoires. En vergeet de verlichting niet! Speel met warme lichttonen om de serre helemaal af te maken.  

Ben je opzoek naar nog meer inspiratie? Neem snel een kijkje op onze website of social kanalen.