Metal stud wand 

Als je het over scheidingswanden hebt, kom je al snel de veelzijdige metal stud wand tegen. Dit wandsysteem bestaat uit metalen profielen en gipsplaten die gemakkelijk in elke ruimte kan worden geïntegreerd. Wist je dat dit de metal stud wand daarnaast ook duurzaam is? De metal stud wand wordt gemaakt uit recyclebaar materiaal, waardoor deze wand een milieuvriendelijke interieurkeuze is. Door zijn stevige, maar lichte structuur is deze wand geschikt voor geluidsisolatie, waardoor gesprekken of vergaderingen in aangrenzende ruimtes niet storend zijn. Klinkt dat niet ideaal voor kantoren of studio’s waar je snel een aparte ruimte wilt creëren?   

Scheidingswand, wand, tv wand, Wonen in de Regio

TV wand 

Een andere mogelijkheid van een scheidingswand is de tv wand. Een must have voor elke film- of serieliefhebber. In plaats van je televisie gewoon aan de muur op te hangen, kun je met een tv wand een stijlvolle thuisbioscoop creëren. Weet je wat het beste hieraan is? Met extra planken en opbergruimte kun je al je dvd’s, boeken en apparatuur opbergen. Het is een perfecte mix van stijl en functionaliteit.  

 Naast een kastenwand, zijn houten latjes ook een veelvoorkomende toepassing. Hout is niet alleen stijlvol omdat het warmte uitstraalt, het biedt ook textuur en diepte aan de ruimte. Je kunt kiezen voor verschillende patronen en richtingen, waardoor je wand een speels karakter krijgt. Met een latjes wand kun je namelijk spelen met licht en schaduw, wat een extra dimensie geeft aan je interieur.  

 

Fotografie header: @mywhitecosyhome | Fotografie: @ourlifeatno5

Fotografie: @bij_spiertjes_thuis

Fotografie: @maartjerosalie

Al met al zijn er volop mogelijkheden op het gebied van scheidingswanden. De veelzijdige elementen zijn veel meer dan slechts een stukje muur. Kies voor een metal stud wand om snel een ruimte op te delen, voor een tv wand om je kijkervaring te verbeteren met home entertainment of voor wand panelen om een persoonlijke stempel op je interieur te drukken. Nog aan het twijfelen welke scheidingswand het beste past bij jou en je interieur? Doe dan wat inspiratie op en maakt dat de keuze wat gemakkelijker!