Fotografie header: @home_anitaaaa | Fotografie: @onseigenontworpenhuis

Genieten van de winter

Hoewel de dagen korter en donkerder worden betekent dit niet dat we ons binnen op moeten sluiten. Integendeel! Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een open haard buiten te plaatsen. Stel je voor; een gezellige winterdag waarop het sneeuwt en je de hele dag buiten bent geweest, dan is het toch heerlijk om de dag ook buiten af te kunnen sluiten?! Zorg voor marshmallows, warme plaids en sfeerverlichting, kleed de buitenruimte gezellig en uitnodigend aan en je hebt gegarandeerd een leuke avond! Daarnaast is een buiten haard de perfecte manier om het buitenseizoen te verlengen. Dit biedt de mogelijkheid om het beste van ieder seizoen te kunnen omarmen.

Fotografie: @homebystuart | @etielrooy | @babettevdspoel_living

Verschillende soorten kachels en haarden

Een houtkachel is het meest voor de hand liggende wanneer je denkt aan een open haard. Dit komt doordat deze kachel effectief verwarmt en de kosten zo naar beneden drukt. Maar er zijn nog veel meer soorten haarden die de sfeer van een echte houtkachel weten te vangen. Ga daarom voordat je een keuze maakt goed na welke soorten er zijn en welke haard aansluiten bij jouw behoeftes. Zo creëer je altijd de gewenste sfeer! 

 

We vertellen je graag meer over een aantal populaire keuzes: 

  • Moet het allemaal niet te veel moeite kosten? Dan is een gashaard de perfecte keuze voor jou. Ze passen in een minimalistisch interieur en zijn eenvoudig te bedienen. Met één druk op de knop ontsteek je vlammen en heb je controle over de vlamhoogte en warmteafgifte. Daarnaast heb je geen opslag nodig voor brandhout en hoef je de schoorsteen niet te onderhouden. De gashaard staat voor gemak!

  • De elektrische kachel is een goede keuze wanneer je opzoek bent naar een moderne en innovatieve haard. Deze haarden bootsen vuur na met behulp van technologie. Hierdoor halen ze de sfeer van een houtkachel in huis zonder dat je brandstof nodig hebt of rekening moet houden met rookafvoer. Het is dan ook een veelzijdige open haard die bij ieder interieur past.

  • Ga je liever voor een milieuvriendelijke oplossing? Dan is een pellet kachel de oplossing! Zoals je misschien al wel verwacht heb je houtpellets nodig om deze kachels te laten branden. Deze houtpellets bestaan uit houtafval en zaagsel waardoor je op een duurzame manier verwarmt. De kachel vermindert afval en zorgt ervoor dat niet nog meer bomen gekapt moeten worden. Toch zijn deze pellet kachels veel meer dan dat! Je kunt de warmte er nauwkeurig mee regelen en ze vragen weinig onderhoud.  

Fotografie: @landlevenjudith | @mgliving34

Muur verven, betonlook verf, stijl, donker blauw, Wonen in de Regio

Een echte must have

Het is vast wel duidelijk dat een heerlijke open haard absoluut een must is tijdens de koude wintermaanden! Een haard biedt warmte, sfeer en is dé plek waar iedereen graag samenkomt. Of je nu kiest voor een traditionele houthaard, een gashaard of een elektrische kachel, ze laten je genieten van ieder seizoen.  

Fotografie: @homestylingbytan