Het combineren van woonaccessoires

Van accessoires kun je nooit genoeg krijgen, toch? Kaarsen, sierkussens, vazen, kandelaars, noem maar op. Zelf ben ik een grote fan van woonaccessoires. Je kan leuk wisselen wanneer je weer eens iets anders wilt en je kan het zelf zo duur maken als je wilt. Ook kan je mixen en matchen: wat duurdere items gecombineerd met budget varianten. Dat laatste vind ik altijd een leuke uitdaging voor mijzelf. Naast een (online) duurdere aankoop, ga ik ook graag op pad naar bijvoorbeeld de kringloop winkel om vervolgens de items te kunnen combineren. Zo heb ik de zwarte ribbel vaas op de bijzettafel bij de Kringloop gekocht voor maar 2 euro. En aan de andere kant van de side table staan twee vazen uit de H&M Home collectie.  Accessoires die handgemaakt worden of afkomstig zijn van kleinere ondernemers, daar houd ik ook van. Zo’n handgemaakte accessoire maakt jouw interieur net wat unieker! Combineer en speel  met kleuren, vormen en materialen in jouw accessoires. Zo geef je de ruimte wat meer warmte en leven.

Kleurgebruik

De muur achter de bank is een muur van ruim 7 meter. De eerste kleur die de muur kreeg was taupe. Dit werd na 2 jaar veranderd naar antraciet. Toen wij vorige maand een nieuwe vloer lieten leggen, was het voor ons voor de hand liggend om ook de muur weer aan te pakken. Mijn veranderdrang is best groot, dus ik vond het plan om te veranderen van  muurkleur alles behalve erg.. Op jacht naar een kleur! Dat kan nog best een lastige keuze zijn. Al die tinten die op elkaar lijken; Wil je een eco verf? Wel of geen matte kleur? Effen of een kalk/ betonlook effect? Weer in jouw comfortzone of out of the box? Ga zo maar door. Ik heb van de kleuren die ik mooi vind kleurtesters/ stalen mee naar huis genomen. In de eerste instantie kwam ik er niet uit. Een hele goede tip die ik laatst zelf las voor behang (maar dit kan dus ook voor een muur die je wilt verven): plak je staal/ maak een redelijk groot vlak met de kleurtester, tegen de muur en laat het ongeveer een week zitten. Zo zie je de kleur op verschillende tijdstippen van dag, vanuit verschillende hoeken EN raak je “gewend” aan de kleur. Zo kom je erachter of je de kleur dus na een aantal dagen nog steeds mooi vindt.

De verandering

Deze keer heb ik gekozen om weer terug te gaan naar een lichte kleur voor de muur. Het is de kleur zandsteen van Histor geworden en ik ben daar heel erg tevreden over. Het bijzondere aan deze kleur is dat het met de lichtinval het ene moment meer grijs oogt en het andere moment meer richting beige gaat. De lichte kleur geeft een hele rustige uitstraling, wat best fijn kan zijn bij dit soms drukke gezin van vijf. Wel roep ik altijd “black is my happy colour”, hoe lang de muur deze kleur behoudt is dan nog maar de vraag.. Voorlopig genieten wij van deze mooie kleurverandering.

Wat de accessoires betreft, de decembermaand is natuurlijk wat makkelijker om met accessoires te spelen. Hier en daar mooie kerstdecoratie doet al heel veel voor het interieur. Maar ook buiten de feestdagen om, kan je heel makkelijk met woonaccessoires aan de slag gaan. Eens een andere vaas of kandelaar, een nieuw sierkussen in een andere kleur of vorm op de bank of fauteuil, of net als ik, eens een DIY proberen. Ik heb 2 mooie stukjes behang in fotolijsten gedaan en voila! Je hebt er een wall of art bij. Zo kan je altijd heerlijk bezig zijn met het upgraden van jouw interieur doormiddel van accessoires en kleur.