Goede basis

Het geheim voor een modern interieur is het hebben van een goede basis. Hier spelen materialen en kleur een grote rol in, hiermee zorg je voor een combinatie van warmte, contrast en creativiteit in je interieur. Om deze basis te creëren moet je spelen met verschillende materialen, kleuren en prints. Maak een contrast van licht en donker en voeg warmte toe door middel van notenhout. Daarnaast helpen eyecatchers ook goed, dit kan je makkelijk creëren door behang toe te passen van een subtiele dierenprint of een fotobehang van een kunstwerk.

Budget varianten

Voor unieke materialen en prints betaal je al snel de hoofdprijs. Graag wil ik je met een aantal tips en varianten laten zien dat dit soort materialen ook voor een betere prijs te vinden zijn. En daar wordt je portemonnee een stuk blijer van!

Leer

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, leer als bekleding op je wand, kast of zelfs op je vloer. Dit materiaal zorgt voor warmte, sfeer en een luxe uitstraling. Om dit element toe te kunnen passen heeft Enzo Pellini hier een budget variant voor op de markt gebracht. Deze variant is gewoon te koop bij verschillende bouwmarkten zoals de Karwei en Hornbach. Dit leder is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is makkelijk op de wand te bevestigen met de plakstrip op de achterkant.

Behang met prints

Behang is een goede optie om makkelijk een eyecatcher in je interieur te krijgen. Behang heb je in alle kleuren, soorten en maten, waardoor er altijd iets is dat bij je past. Naast de standaard prints die te vinden zijn, kan je ook kiezen voor fotobehang, hierdoor maak je het meteen ook persoonlijker. Voor het vinden van betaalbaar behang, neem eens een kijkje bij BN Walls, Origin Walls of loop eens de bouwmarkt in bij jou in de buurt.

Houten latten

Iedereen kent wel de houten latten als afwerking voor je wanden, meubels en plafond. Door het diepte effect en het materiaal zorg je voor een toffe combinatie van warmte en een luxe uitstraling. Perfect voor een modern interieur! Naast de dure panelen die op de markt te vinden zijn, kan je dit makkelijk zelf maken. Gebruik je creativiteit om te bepalen waar en hoe je deze latten gaat bevestigen, dit kan naast verticaal ook horizontaal, een deel van je wand of je laat de latten (deels) doorlopen op het plafond. Schilder het deel wat je wilt bekleden met een kleur verf naar keuze en plaats hierna de latten op de wand. Zorg ervoor dat tussen de latten evenveel ruimte zit, hierdoor oogt het rustig!

Details

Wil je je interieur compleet maken of heb je geen zin om het groots aan te pakken? Door kleine punten in je interieur aan te passen, creëer je al snel een andere sfeer. Zo kan je de standaard handgrepen van je kast of keuken vervangen door een lederen versie, deze zijn voor een paar euro al te vinden en zijn beschikbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Vervang alle RVS producten zoals je kraan en deurklinken naar zwart, dit geeft al meteen een luxe sfeer. En voor een chique touch, vernieuw al je accessoires!