Droom je van meer rust in huis? Dan is een minimalistisch interieur een slim idee. Met een neutrale basis en bijpassende minimalistische meubels ben je al goed op weg. Ook is het belangrijk om genoeg ruimte te hebben om spullen op te bergen. Met deze tips creëer je in jouw huis een minimalistisch interieur.

Kies voor wat voor soort minimalistisch interieur het beste bij je past

Bij een minimalistisch interieur stel je je misschien een huis voor met witte meubels. Dat is zeker een optie, maar minimalisme is meer dan enkel de kleur wit. Het betekent vooral dat je goed nadenkt over wat je koopt en het simpel en opgeruimd houdt in huis. Dat doe je vooral door een basis te kiezen die bij jou past. Voordat je begint met het kopen van minimalistische meubels is het daarom handig om na te denken over de kleurtinten die je wilt in huis. Aardetinten of groentinten passen namelijk ook prima in een minimalistisch interieur en maken het geheel warmer.

Minimalistisch interieur, Minimalistisch design, Minimalistische meubels

Investeer in minimalistische meubels

Na de kleurtinten kom je terecht bij de minimalistische meubels. Bij Meubols vind je daarvoor veel inspiratie. Kies bijvoorbeeld voor zandkleurige eetkamerstoelen met een tijdloos minimalistisch design. Dat is naast minimalistisch ook nog eens duurzaam, omdat je er minder snel op uitgekeken raakt. Daarnaast is het in een minimalistisch interieur belangrijk om genoeg opbergruimte te hebben. Je wilt het namelijk zo rustig mogelijk houden in huis. Investeer daarom in een goede kast of een dressoir voor in de woonkamer. Let er bij het kopen op dat het bij de kleurtinten past die jij hebt uitgekozen.

Maak je minimalistische interieur persoonlijk

Een minimalistisch interieur hoeft helemaal niet saai te zijn. Nadat je een goede basis in huis hebt, met misschien een mooi statement meubel met een minimalistisch design, is het tijd om te zorgen dat het huis bij jou past. Maak bijvoorbeeld een mooie galerij met foto’s en kunst in huis. Kies daarbij voor dezelfde kleur lijsten en let op de kleurtinten. Persoonlijke foto’s kun je eventueel ook zwart-wit maken. Leg kussens op de bank in mooie aardetinten die goed bij je bank matchen, steek mooie kaarsen aan in een kandelaar en voel je helemaal thuis in je nieuwe interieur.