Groen, groen en nog meer groen

Je raad het waarschijnlijk al, maar hoe meer groen je in je tuin plaatst, hoe koeler het zal worden. In tegenstelling tot stenen, houden planten namelijk geen warmte vast en zorgen ze bovendien voor schaduw. Plant daarom struiken, klimplanten of pot bloemen in potten. Heb je er de ruimte voor, dan kan je ook een kleine boom plaatsen in je tuin. Belangrijk is het wel om goed op te letten of de planten kunnen gedijen in een stadse omgeving en of ze om weinig onderhoud vragen. Zo kunnen de linde bomen, esdoorns en siergrassen je beste vriend zijn. Maar je kan er ook voor kiezen om je goed te laten adviseren bij het tuincentrum.  

Water ter verkoeling

Een waardevolle toevoeging aan je buitenruimte om verkoeling te brengen is het plaatsen van verschillende watervoorzieningen. Zo kun je overwegen om een fontein te plaatsen in je tuin, of als je de ruimte hebt een kleine vijver te plaatsen. Het voordeel is dat dit niet alleen verkoeling geeft voor jezelf, maar ook voor dieren als vogels. Zorg er wel voor dat je vijver goed wordt onderhouden, anders krijg je er namelijk een nieuw probleem bij als muggen en andere insecten. 

Schaduwrijke plekken creëren

Naast groen en water plaatsen in je tuin, is het ook belangrijk om schaduwrijke plekken in te richten in je buitenruimte. Op deze plekken kan je heerlijk ontspannen zonder dat je oververhit raakt door de warme zon. Een goede parasol of zonnescherm kan bijvoorbeeld al een idee zijn. Kies voor lichte kleuren en ademende materialen van deze zonneschermen, zodat ze ook minder warmte absorberen. Voeg vervolgens bijvoorbeeld tuinmeubelen van AVH zodat je fijn achteruit kan zitten en kan genieten van je koele tuin. 

Duurzaamheid voorop

Als je een koelere buitenruimte wilt inrichten, dan kan je het beste kiezen voor duurzame-en milieuvriendelijke materialen. Materialen die je beter kan vermijden zijn asfalt, beton en steen, aangezien deze zorgen voor een hitte-eiland in je tuin. Grind, gras en hout zorgen daarentegen voor meer verkoeling in je buitenruimte omdat deze ook waterdoorlatend zijn en zo de omgeving koel weten te houden.