Het idee!

De sfeer en de inrichting van de hele woning werd volledig bepaald aan de hand van ons gevoel. We wilden een warme knusse plek, die uitnodigt en ruimte biedt voor gezelligheid. Voor de keuken specifiek betekende dit dat we richting de kamer wilden koken, dat een kookeiland erg gewenst was, dat we het liefst veel opbergruimte zouden hebben en dat het materiaal in de keuken tegen een stootje moet kunnen. Doordat onze keuken “maar” 2,96m breed is, was een eiland eigenlijk direct uitgesloten. Maar omdat onze woning wel bijna 12 meter lang is, was er voldoende ruimte in het ontwerp om de keuken meer bij de woonkamer te betrekken en een schiereiland te creëren. Hierdoor ontstond de opstelling met een hoge kastenwand en daar parallel aan een aanrecht en een schiereiland.

Keuken inspiratie, kleine keuken, kookeiland. Wonen in de Regio

Materiaal

I don’t know about you, maar ik ben niet zo’n poetser 😉 Dus weinig onderhoud was een must. Onze kastjes hebben een FENIX afwerking en zijn daarmee vingerafdruk vrij. Natuurlijk zie je hier en daar wel eens een vlekje, zeker met onze greeploze laden en kasten. Even een vochtige doek er overheen en de vlekken zijn weg. Ook het aanrecht moest onderhoudsvrij zijn en we wilden er graag hete pannen etc. op kunnen zetten. Daarom kozen we voor materiaal genaamd Dekton. Dit is een mengsel uit glas, porselein en kwarts en wordt door een chemische reactie enorm hard en onkwetsbaar. Het is zelfs zo hard dat je messen bot worden als je erop snijdt.

Apparatuur

Ik hou van veel decoratie en kleur in huis, zo ook op het aanrecht. Een leuke peper en zout set, serveerplanken en een vaas met bloemen. Maar het moet niet te druk worden, dus alle keukenapparatuur moest weggewerkt worden en in lijn zijn met het ontwerp. We hebben om die reden gekozen voor een inbouw koffiezetapparaat en een stoomoven uit dezelfde collectie van AEG. Ook een afzuigkap paste niet in ons plaatje van de keuken, dus voor de hand liggend was een inductiekookplaat met afzuiging geïntegreerd. AEG heeft een volledig vlakke kookplaat en was daardoor precies wat we zochten. Vanwege extra garantie hebben we ook voor de koelkast, diepvries en vaatwasser van AEG gekozen.

De keuken is voor ons een plek waar we, nu eindelijk, kunnen genieten en vrienden kunnen ontvangen voor een lekker hapje eten. We hebben niet bespaard op de keuzes en vonden het echt veel geld, maar het is het allemaal dubbel en dwars waard! Zou jij besparen op iets waar je minimaal 10 jaar iedere dag naar kijkt en in aan het werk bent? Hopelijk heb je voldoende keuken inspiratie opgedaan en wordt het kiezen van de juiste keuken nu een stuk makkelijker.