De industriële interieurstijl zien we tegenwoordig overal; in magazines, in woonprogramma’s en in showrooms. Iedereen is weg van de industriële look. Een industrieel interieur kenmerkt zich door het gebruik van robuuste materialen, kleuren als zwart, grijs en cognac en het principe less is more. Dit alles zorgt voor een interieur met een stoere, rauwe maar toch ook moderne uitstraling. Een belangrijk onderdeel van een industrieel interieur is de vloer. Deze springt meteen in het oog door het less is more principe en bepaalt dus voor een groot deel de uitstraling. Daarom lichten we graag twee vloeren toe die perfect zijn voor een industrieel interieur. De gietvloer en de woonbeton vloer.

De gietvloer

Met een gietvloer kun je je interieur eenvoudig een industriële look geven. De specifieke vloer die we je nu graag tonen is de gietvloer UV. Deze vloer is comfortabel, elastisch en flexibel waardoor hij  over bijna iedere ondergrond heen gegoten kan worden. De kleuren waarin de vloer te verkrijgen is passen perfect bij een industrieel interieur en doordat hij naadloos is draagt hij bij aan de sobere look die bij deze stijl past.

De woonbeton vloer

Een vloer die ook naadloos, en in veel verschillende kleuren te verkrijgen is, is de woonbeton vloer. Dit is een cement gebonden gietvloer die zich kenmerkt als een robuuste, stoere vloer. Perfect dus voor een industrieel interieur. Doordat je er alle kanten mee op kunt, past de vloer altijd bij de door jouw beoogde sfeer. Dit is dan ook de reden dat de vloer steeds populairder wordt en steeds vaker terug te zien is particulieren woningen.

Vloer als belangrijke basis

De juiste industriële vloer kan dus veel doen voor de inrichting van je huis. De vloer is ten slotte de basis van het interieur en bepaalt daarmee hoe de verdere inrichting er uit komt te zien. Het is dan ook een belangrijke investering, waar je goed over na moet denken. Maar als je gaat voor de industriële look, dan zijn deze twee vloeren zeker het overwegen waard.