De opstalverzekering

Een verzekering die je verplicht moet afsluiten bij de aankoop van een woning is de opstalverzekering. Met deze verzekering dek je alle schade aan het huis. Dus mocht het een keer stormen of er breekt brand uit, dan wordt alle schade door de opstalverzekering gedekt. Vrijwel iedere hypotheekverstrekker stelt deze verzekering verplicht. Dat komt doordat de woning het onderpand is voor de lening die je bij hen aangaat.

Overlijdensrisicoverzekering

Het is ook altijd slim om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit houdt in dat wanneer jij of je partner onverwachts komen te overlijden, jullie nabestaanden niet met hoge kosten blijven zitten. Met deze verzekering krijgen zij een bedrag waarmee ze bijvoorbeeld de hypotheek kunnen aflossen. Dat is ontzettend fijn, want zij hebben op dat moment al genoeg om mee te dealen.

Een inboedelverzekering

Ook een inboedelverzekering is een goede keuze wanneer je een huis gaat kopen. De opstalverzekering dekt alleen schade aan de woning, maar een inboedelverzekering gaat verder dan dat. Hij dekt namelijk alle spullen die in huis staan. Zo ben je bijvoorbeeld beschermd wanneer er ingebroken wordt. Er zijn ontzettend veel verzekeraars die zo’n verzekering aanbieden. Een inboedelverzekering vergelijken is dan ook erg slim. Zo heb je altijd de beste voor jouw situatie.

Woonlastenverzekering

Met een woonlastenverzekering kun je jouw hypotheek blijven betalen wanneer jij of je partner werkeloos raakt. Op het moment dat één van jullie zijn/haar werk verliest, dan krijg je via deze verzekering een maandelijks bedrag uitgereikt dat de kosten voor de hypotheek aanvult. Zo kun je nog steeds blijven wonen in jouw droomwoning.

De rechtsbijstandverzekering

En tot slot kan een rechtsbijstandverzekering kan ook erg veel problemen oplossen. Deze verzekering kan nuttig zijn als je ruzie krijgt met de buren, of de aannemer, en je de rijdende rechter wil vermijden. Deze verzekering beperkt de kosten voor juridische hulp en advies, wat uiteindelijk ook weer bijdraagt aan jouw wooncomfort.