Inrichting, lichtplan, kleurenpalet, Mooij, Wonen in de Regio

Ter voorbereiding

Ter voorbereiding op de grondige verbouwing ging Mooij Designs met hun klanten in gesprek. Hieruit kwam naar voren dat zij graag een aantal meubelstukken uit hun vorige interieur mee wilden nemen en dat verschillende karakteristieke elementen uit de woning onderdeel moesten blijven van de nieuw inrichting. Ook werd er een Pinterest bord samengesteld waardoor de stijl en het kleurenpalet duidelijk in kaart werden gebracht. Zo vonden de bewoners dat de woning wel met de tijd mee mocht gaan, dat het huis kindvriendelijk moest zijn en kozen zij voor vrolijke kleuren. Met dit uitgangspunt in gedachten gingen de ontwerpers van Mooij Designs vervolgens aan de slag…

Inrichting, lichtplan, kleurenpalet, Mooij, Wonen in de Regio

Een stap dichter bij het droominterieur

Het uiteindelijke ontwerp werd volledig uitgewerkt in verschillende 2D indelingen, zodat de bewoners hun voorkeur konden aanwijzen. Hun favoriet werd in een 3D jasje gegoten, zodat het droominterieur steeds beter te visualiseren was! Hierna volgde het meubelvoorstel, het lichtplan en de verdere realisatie van de inrichting. Al deze stappen werden doorlopen met Mooij Designs zodat alleen het beste resultaat geleverd kon worden. Wanneer iets toch anders moest of ergens tegenaan gelopen werd kon dit meteen opgelost worden.

Inrichting, lichtplan, kleurenpalet, Mooij, Wonen in de Regio

Het eindresultaat

Het interieur dat hier uiteindelijk uit naar voren is gekomen laat zich het beste omschrijven als eigen, vrolijk, hip, stoer en fris. Je kunt zien dat hier een jong gezin woont door het natuurlijke kleurenpalet, dat varieert tussen bruin en groen, maar ook door de speelse indeling en het oog voor detail. Zoals gewenst zijn de oude kenmerken van de woning ook bewaard gebleven. Dit betekent onder andere dat het ouderwetse tegeltje en het glas in lood nog steeds te zien zijn in de hal, maar ook dat het huis nog steeds verwarmd kan worden doormiddel van twee haarden. Beide haarden hebben wel een upgrade gekregen zodat het interieur er nu niet zwaar uit komt te zien.