Fotografie header: @mirja_lifestyle_and_more | Fotografie: @huren_met_sfeer | @lavielalinda | @welcome_at_42nd

Bohemian kleurgebruik 

Kleuren waarvan je misschien in eerste instantie dacht dat ze nooit samen in een interieur zouden passen, zien we in deze woonstijl juist gecombineerd terug. Een boho interieur is namelijk te herkennen aan deze extra uitgesproken kleuren. Kleuren die we vaak terug zien komen in deze stijl zijn bijvoorbeeld: rood, oranje of roze, maar ook zandkleuren en de kleur cognac mogen zeker niet ontbreken. Waardoor een kleurrijk geheel ontstaat. De wat meer uitgesproken kleuren zoals roze en rood worden vaak als ‘extra’ kleur gebruikt. Je ziet ze daardoor vooral terugkomen in de kunst, kussens en andere accessoires. Houd je toch van een wat rustigere aanpak dan is het slim om de muren en meubels wel een neutrale kleur te geven. 

 

Fotografie: @interior.byloes | @homebystuart |@huren_met_sfeer

Bohemian interieur

In een boho interieur spelen accessoires een grote rol. Ze worden in allerlei soorten en maten toegevoegd en gecombineerd. Denk aan een vloerkleed met een prachtig patroon, kussens in verschillende kleuren of accessoires van natuurlijke materialen, zoals riet of hout. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende patronen te mixen, dit zorgt voor een erg speelse look. Op deze manier kun je het zo rustig of druk maken als je zelf wil. Natuurlijke materialen kunnen haast niet missen in een Bohemian interieur. Een rieten stoel of houten bijzettafel passen er perfect bij. Denk out of the box en hang je rieten mand bijvoorbeeld eens aan de muur. 

 

Fotografie: @wonen.bij.iris | @welcome_at_42nd2

Voeg groen toe

Naast de verschillende accessoires kun je ook een Bohemian interieur creëren door groen en planten aan de inrichting toe te voegen. Ook hiermee kun je zo gek doen als je zelf wil. Een grote kamerplant als echte eyecatcher bijvoorbeeld of een aantal kleinere plantjes voor op de vensterbank of op tafel, je hebt hier alle vrijheid in! Populaire planten voor deze interieurstijl zijn de vijg, olijf, cactus, monstera of de bananenplant. Wissel af door te kiezen voor verschillende soorten en maten, of kies voor een aantal hangplantjes.