The start of something new

Een goed begin is het halve werk, dus? Plannen en kleurkeuzes maken. Gelukkig hadden we allebei duidelijk voor ogen hoe ons eigen stekkie moest worden. Daarnaast lagen onze ideeën aardig op één lijn. Wel zo fijn als je aan het begin van een acht maanden durende verbouwing staat. In de basis gingen we voor witgrijze muren, houten vloeren en een gietvloer in de keuken en hal. Verder pinden we erop los en verzamelden zo veel mogelijk badkamer en keuken inspiratie zodat we deze vervolgens mee konden nemen naar een vakman. We spraken verschillende bedrijven en besloten uiteindelijk voor de lokale interieurbouwer, HJ Interieurs, te gaan.

Aan de tekentafel gaven we deze interieurbouwer niet alleen onze wensen door, maar ook de kleurkeuzes die we hadden gemaakt. Een donkere, eikenhouten keuken mét eiland en een blad dat paste bij de grijze gietvloer die we diezelfde week uitzochten. Jan, de interieurbouwer, begreep onze wensen perfect en tekende onze droomkeuken uit. Een aantal wandkasten mét nis en een groot eiland waar we samen aan kunnen eten. Op Pinterest stuitte Thomas op een keuken met een koperen lijst om de nis. Deze hebben we uiteindelijk verruild voor een granieten lijst. Al met al gingen we dus voor natuurlijke materialen en een Scandi style kleurenpallet.

Interieurbouwer, Jaren 70 huis, Droomkeuken, Wonen in de Regio

Up next? De badkamer.

Eenvoud en natuurlijke materialen. De oranje wandtegels met bloemdessin besloten we te verruilen voor grijze betoncire, de witte tegels op de vloer voor grote tegels in dezelfde tint. Het badkamermeubel werd op maat gemaakt, door de interieurbouwer, van hetzelfde materiaal als in onze droomkeuken. Daarnaast kozen we voor een ruime inloopdouche die met een muurtje gescheiden werd van het toilet dat zich ook in de badkamer bevindt. Wel zo fijn als je tijdens je nachtelijke toiletbezoek niet steeds naar beneden hoeft te struinen.

Kortom…

Maak plannen en keuzes and stick to them. De kleurkeuzes die we in het begin van onze verbouwing maakten, vormden uiteindelijk de basis voor de rest van het proces. Waardoor onze jaren 70 woning niet meer terug te herkennen is! Tijdens een verbouwing kom je voor eindeloos veel beslissingen te staan. Soms zie je hierdoor de bomen door het bos niet meer. Als je goed weet hoe de basis moet zijn, kun je uiteindelijk makkelijker besluiten nemen.