Kies voor praktisch

Natuurlijk wil je dat jouw badkamer er mooi uitziet, toch is het niet slim om alleen maar voor uiterlijk te kiezen. Besteed vooral ook aandacht aan praktische aspecten, zoals schoonmaakgemak, veiligheid en gebruiksgemak. Je kunt je vast voorstellen dat vuilresten eerder in scherpe hoeken blijven hangen en dat een rechthoekige wasbank met punten gevaarlijker is voor kinderen om hun hoofd tegenaan te stoten. Ga dan ook na wie er gebruik maakt van de wastafel en op welke momenten van de dag. Heb je bijvoorbeeld een gezin dat ’s ochtends allemaal tegelijk hun tanden wil poetsen, dan is het slim om een dubbele wasbak te realiseren. Dit alles om zo functioneel mogelijk om te gaan met de wastafel.

Voor welk materiaal kies je

In de praktische overwegingen om een wastafel aan te schaffen zal materiaalgebruik waarschijnlijk ook een belangrijke rol spelen. Dit is dan ook de tweede tip, ben je bewust van het soort materiaal dat je kiest. Niet iedere materiaalsoort staat goed bij de badkamerstijl die je voor ogen hebt en elke materiaalsoort heeft andere eigenschappen die juist wel of niet voor de ruimte werken. Een voorbeeld hiervan is beton. Een betonnen wastafel is een echte eyecatcher die geweldig goed past bij een industriële uitstraling. Daarnaast is het materiaal slijtvast en erg glad.

Een kleine badkamer

Heb je niet zo’n grote badkamer? Dan kun je nog steeds een prachtige wastafel realiseren. Om dit voor elkaar te krijgen is het goed om rekening te houden met de hoeveelheid ruimte die hij in beslag neemt. Je kunt de badkamer bijvoorbeeld optisch groter laten lijken door te kiezen voor een wastafel zonder meubel. De wastafel wordt aan de muur gemonteerd waardoor het vloeroppervlak vrij blijft en de ruimte groter lijkt. Kies een mooie badkamer kraan uit en je wastafel ziet er fantastisch uit. Je zal dan wel iets anders moeten verzinnen om de spullen, die je nodig hebt in de badkamer, ergens anders op te ruimen.

Een badkamer wasbak kopen

Een wastafel kopen; er komt dus erg veel bij kijken. We hopen dat je wat aan deze tips hebt en dat je zo precies weet hoe je het aan moet pakken. Het belangrijkste is eigenlijk dat je een wastafel kiest, met wastafel elementen, die passen bij de stijl van jouw badkamer. Daarnaast moet je in de gaten houden wie er wanneer gebruik van maakt en hoe je er praktisch je voordeel mee kunt doen. Heb je dit allemaal voor ogen dan kun je al haast niet meer de fout in gaan!