Alinea: Upgrade je huidige zonwering

De meest duurzame optie als het om zonwering gaat is natuurlijk je huidige zonwering een upgrade geven. Bij Somfy kun je ervoor kiezen om je zonwering elektrisch te maken. Had je eerst alleen de mogelijkheid om je zonwering met een knop op de muur omlaag te doen of moest het met de hand? Na een upgrade kan je zonwering via een afstandsbediening of app worden bedient. Handig! Er komt een vakman bij je langs om te checken of je zonwering geschikt is, waarna er geïnstalleerd kan worden. Je kunt verder natuurlijk zelf aangeven wat voor soort bediening je wilt hebben, maar ook of de snelheid aangepast moet worden. Een fijne optie voor een duurzaam huis, want je gebruikt je oude producten – heel bewust! Meer op de website bekijken? Ga dan naar www.somfy.nl. 

Elektrische zonwering voor je ramen  

Naast je eigen zonwering een flinke upgrade geven, kun je ook voor nieuwe zonwering kiezen. Bij Somfy is het mogelijk om voor elektrische zonwering te kiezen. Deze zonwering verduisterd genoeg om ervoor te zorgen dat het tijdens een hittegolf lekker koel blijft in huis. Ook heeft het niet het verstikkende effect dat rolluiken kunnen hebben. Kortom: een fijne optie als je huis in de zomer erg warm wordt. Zet niet direct een airco aan, maar doe je zonwering naar beneden om de warmte tegen te gaan! Dat is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Zonwering voor je ramen is daarom ook ideaal voor in de slaapkamer. In de zomer heb je daar het meest plezier van, ook omdat het langer donker blijft in de kamer en je rustig een uurtje langer kunt slapen zonder irriterend licht. 

Elektrische zonwering als overkapping 

Naast elektrische zonwering voor je ramen is er ook elektrische zonwering als overkapping. Wie in de zomer langer buiten zit, weet dat het ’s avonds enorm af kan koelen. Met een overkapping kun je een stuk langer buiten zitten en maak je het bovendien gezelliger. Een zomers regenbuitje tijdens een barbecue? Jij zit lekker droog. Extra handig is dat je deze zonwering ook heel snel kunt bedienen via je telefoon of met een afstandsbediening. Daarnaast zitten er in sommige elektrische zonweringen klimaatsensoren. Dat betekent dat ze op temperatuur of zonlicht reageren. Je zonwering gaat dan naar beneden als het warm wordt of er veel zonlicht is en weer open als je donkerder wordt.