Organische vormen

Vorig jaar was dit eigenlijk al een trend, maar ook dit jaar zullen we het geregeld voorbij zien komen; organische vormen. Deze vormen nemen de hardheid weg en zorgen voor rust, ze zijn dan ook niet meer weg te denken uit een hedendaags interieur. Het is dan ook niet vreemd dat deze trend nog steeds erg populair is! Organische vormen ogen zacht en doorbreken daardoor de harde en strakke lijnen van het interieur. Er is enorm veel keuze op het gebied van ronde en organische vormen. Denk aan een mooie bank met rondingen, een grote ronde spiegel of een vloerkleed met een bijzondere vorm. Als extraatje kun je leuke accessoires toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke vaas met een droogboeket. Je hebt zo geen interieuradvies meer nodig. 😉

Less is more

Minimalisme is ook een trend die we terug zullen zien in de interieurs van 2023. Hierbij wordt de ‘slow-living’ beleving toegepast. Dit houdt dat er met weinig materialen en rustige kleuren een prachtige inrichting wordt gecreëerd. Wat hier goed bij aansluit is de Japandi stijl, waarbij natuurlijke materialen en aardetinten centraal staan. Deze stijl is op mooie wijze te combineren met de Scandinavische stijl, die al langere tijd populair is.

Minimalisme staat dan ook voor eenvoud in combinatie met een duidelijke basiskleur en hier en daar een kleuraccent. Deze basiskleur wordt vaak ton-sur-ton toegepast. Dat houdt in dat verschillende tinten van deze uitgekozen kleur worden gebruikt om een samenhangend geheel te creëren. Daarnaast wordt gekozen voor niet te veel poespas. Accessoires zullen dan ook alleen toegevoegd worden als ze daadwerkelijk een functie hebben. Voegen droogbloemen bijvoorbeeld echt iets toe aan de inrichting? Dan pas krijgt het een plaatsje binnen het interieur. Dit allemaal om de eenvoud te bewaken. Hierdoor wordt een inrichting gecreëerd waar je volledig tot rust kunt komen na een lange dag.

More is more

Het tegenovergestelde van minimalisme is de trend maximalisme. Deze woonstijlen staan lijnrecht tegenover elkaar, maar zijn toch beide woontrends van 2023. Maximalisme kun je herkennen aan en mix en match van kleuren, materialen en vormen. Ook aan accessoires heb je nooit genoeg. Hierdoor oogt een maximalistisch interieur gekker dan gek en vooral erg vrolijk. Het kan een hele stap zijn om mee te gaan met deze trend. Wil je het safe spelen? Dan kun je kiezen voor een basis van lichte pastelkleuren, waaraan je mooie gouden accessoires kunt toevoegen.