Bijzonder legpatroon

De visgraat vloer heeft zijn naam te danken aan zijn legpatroon. De latten worden in een V-vorm gelegd en dat maakt dat hij doet denken aan een visgraat. Het voordeel van dit patroon is dat het de kamer optisch groter doet lijken. Deze vloer is dan ook perfect om in kleine kamers te leggen. Daarnaast zorgt het legpatroon ook voor een stijlvolle en luxe sfeer. Deze vloer werd vroeger dan ook vaak gebruikt om echte paleizen te voorzien van een bijzondere uitstraling.

Gevarieerd aanbod

Zoals al eerder werd benoemd is een visgraat vloer in allerlei soorten en formaten te verkrijgen. Allereerst heb je natuurlijk uit een enorm ruim aanbod van kleuren te kiezen. Een lichte visgraat vloer staat bijvoorbeeld erg goed bij stoere materialen als staal en beton. Je creëert zo een fantastisch contrast waardoor een industrieel interieur al snel wat luxer of warmer oogt. Maar ook in de badkamer kun je tegenwoordig een visgraat vloer leggen. De SPC vloer is watervast en dat maakt hem uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Kortom, laat je creativiteit de vrije loop, er is altijd wel een geschikte visgraat vloer te vinden.

Visgraat laminaat leggen

Het voordeel van de laminaat of SPC visgraatvloeren is dat ze, voor iemand die een beetje handig is, ook zelf te leggen zijn. De video’s die beschikbaar zijn om je te begeleiden, tonen hoe je het leggen start met het maken van driehoeken. Als deze driehoeken vanuit het midden aan een zijde van de kamer goed zijn gepositioneerd, worden ze verbonden en heb je een solide basis om de vloer verder gemakkelijk te leggen. Het is even een precies werkje maar als het eenmaal ligt, kun je ook genieten van een prachtige vloer!

Deze visgraatvloeren liggen het beste op een goede strakke ondergrond om de klikverbinding van de vloer te beschermen. Een SPC visgraatvloer kan ook verlijmd worden aan de ondergrond, ideaal bij vloerverwarming.