Sfeermakers

Allereerst zijn houten jaloezieën echte sfeermakers. Ze zijn qua volume wat forser dan de aluminium variant, waardoor de ramen wat meer body krijgen. Een groot raamoppervlak is minder prominent aanwezig zodat de ruimte knusser aan zal doen. Houten jaloezieën zorgen daardoor voor een erg gezellig interieur.

Enorm functioneel

Een ander voordeel van de houten jaloezieën is dat ze enorm functioneel zijn. Ze bepalen de mate van lichtinval zonder dat je last hebt van onnatuurlijke reflecties en spiegelende effecten, wat je wel hebt bij de aluminium variant. Daarnaast verbeteren ze de akoestiek van de ruimte, doordat ze van nature harde geluiden dempen, en je kunt met jaloezieën de temperatuur reguleren. In de zomer voorkomt de raamdecoratie dat koele lucht ontsnapt en in de winter wordt warmte juist vastgehouden.

Onderhoud

De nadelen van houten jaloezieën hebben vooral te maken met het onderhoud. Want zoals andere raamdecoratie ook doet, vangen houten jaloezieën veel stof. Dit betekent dat je wat vaker moet stoffen om alles schoon te houden. Daarnaast is het reinigen met schoonmaakmiddelen het volgende dingetje. Hout houdt niet heel erg van water en vocht daarom mag de raamdecoratie niet te lang vochtig blijven. Maak ze dan ook niet te vaak schoon met een vochtige doek en hang ze niet op, op een vochtige plek, daar ga je spijt van krijgen.