De voordelen van een dakkapel

De belangrijkste reden om voor een dakkapel te kiezen, is omdat je een ruimte beter leefbaar wilt maken. Is jouw zolder op dit moment moeilijk begaanbaar of minder geschikt als leefruimte vanwege het schuine dak? Een dakkapel hoogt het dak plaatselijk op, wat voor meer leef- en loopruimte zorgt. Jouw benauwende zolder wordt nu ineens wel een fijne slaapkamer, werkkamer of speelruimte!

Nog een groot voordeel van een dakkapel is dat je meer natuurlijk licht binnenkrijgt. Natuurlijk licht heeft een andere invloed op je lichaam dan kunstlicht. Zo zorgt het voor meer energie, een hogere alertheid en concentratie en een actief gevoel. Kunstlicht doet dit in mindere mate. Meer daglicht binnen zorgt ook voor meer natuurlijke warmte, waardoor je minder hard hoeft te stoken om het op zolder aangenaam warm te krijgen.

De voordelen van kunststof voor jouw dakkapel

Is de keuze voor een dakkapel gemaakt? Dan rest nog de keuze voor het type kozijnen. Kunststof is populair, omdat het vele voordelen heeft. Zo isoleert het een stuk beter dan houten kozijnen, zeker in combinatie met isolerend glas, omdat kunststof niet vervormt en er dus geen kieren met tochtvorming zullen ontstaan.

Daarnaast is kunststof zeer onderhoudsarm. Kunststof hoef je nooit te schilderen: de kleur blijft zo mooi als hij is. Zelfs bij extreme weersomstandigheden blijft het kunststof in perfecte conditie. Je hoeft dus niet met gevaar voor eigen leven, met een emmer verf, kwasten en rollers een ladder op te klimmen voor de zoveelste onderhoudsbeurt. Af en toe schoonmaken met een sopje is meer dan voldoende om zo lang mogelijk van jouw dakkapel te genieten.

Verder gaat kunststof heel lang mee, het is ontzettend duurzaam en beter bestand tegen inbrekers!

Zoek je voor jouw kunststof dakkapel in Friesland de juiste leverancier? Informeer dan eens bij Jansma Burdaard uit Friesland. Een gedreven en betrouwbaar familiebedrijf en al jaren een begrip in de regio!