Een huis wat helemaal voldoet aan de laatste trends, wie wil dat nou niet? Het kan moeilijk zijn om dit te realiseren omdat de woon- en sierkussentrends komen en gaan. We nemen je graag mee in dit artikel op het gebied van de laatste sierkussentrends. Kom erachter hoe je deze trends herkent. Op deze manier loop jij niet meer achter de trends aan, maar word je een echte trendsetter! 

Trends herkennen  

Voordat je meegaat met de nieuwe woontrends, is het belangrijk om eerst een goede basis te creëren in je woning. Vanuit die basis kun je gaan werken en kom je er makkelijk achter welke trends bij jou passen en welke je beter over kunt slaan. Daarnaast zijn kleuren en printjes dé belangrijkste onderdelen die een sierkussentrend bepalen. Het zijn de meest opvallende aspecten van een sierkussen en zo maak je het plaatje compleet. Iets anders wat een trend bepaald is het seizoen. Je kunt je voorstellen dat een velvet of een fluffy sierkussen het beter doet in de winter en katoen of linnen in de zomer.

Culture Club 

Om wat meer grip te krijgen op de huidige trends heeft Sierkussen.nl met behulp van trendwatchers een aantal trends voor je geformuleerd. Je hoeft het zo niet meer zelf uit te zoeken en kan de trends toepassen op je interieur. Een voorbeeld hiervan is de trend; Culture club. Dit is volgens Sierkussen.nl een van de trends van dit moment! Zoals de naam al doet vermoeden, speelt deze trend in op invloeden van verschillende culturen. Mooie donkerrode- en geeltinten gaan perfect samen met dat ene groene kussen. De trendkleur van dit seizoen is de kleur Chive, een warme winterse groentint. De paisley prints zijn dit najaar weer veel te zien. In combinatie met de velvet stoffen zorgt dit voor een warm en sfeervol interieur. Perfect voor de koudere wintermaanden. 

Dusty Moments 

Een andere trend gespot op Sierkussen.nl is de trend Dusty moments. De kleur roze speelt hierin de hoofdrol. Dusty Rose is dé trendkleur van dit seizoen! Deze lichte kleur roze gaat goed in samenhang met verschillende lichte en donkergrijze tinten, waardoor het interieur meteen wat stoerder oogt. Andere details die bij deze trend passen zijn flosjes, kwastjes, roesjes en metallic prints. De velvet stoffen zien we hier weer terug, waardoor je makkelijk een wat zachtere touch geeft aan een stoerder interieur.