Geven, keramiek, plaid, Wonen in de regio

Kwaliteit boven kwantiteit

Er gaat toch niets boven het krijgen van een kaartje? Zo geldt dat ook voor een kerstkaart. Ooit heel lang geleden stuurde ik iedereen een zelfgemaakte kaart. Dat ik al in juni met de voorbereidingen moest beginnen, nam ik toen voor lief. Daarna digitaliseerde ik de boel en gingen de kinderen heel ‘corny’ met een kerstmuts op de foto. Het jaarlijkse staatsieportret, dat nu met pubers echt niet meer kan. Sinds twee jaar stuur ik daarom slechts een handvol kaartjes, maar die zijn ook echt speciaal. Geen fijne feestdagen, maar een echt persoonlijk verhaal met waar ik de ontvanger dankbaar voor ben.

Uiteraard heb ik ook een eigen wishlist voor de feestdagen, maar stiekem vind ik geven nog leuker dan krijgen. Ik kan dus echt weken puzzelen op het ultieme cadeau en daar enorm veel voorpret van hebben. Hieronder deel ik mijn eigen verlanglijstje voor dit jaar met jullie. Stuk voor stuk unieke ideeën voor in huis. Scheelt weer zoeken 😉

Keramiek is altijd goed

Mijn verzameling keramiek neemt steeds grotere vormen aan. Het is zo mooi en je kunt het altijd mixen en matchen met andere stukken. Daarnaast is het materiaal tijdloos. Keramiek heb je in alle soorten en maten en dus ook voor elke portemonnee. Van een klein schaaltje op de kersttafel waarop je bijvoorbeeld bonbonnetjes kunt leggen, tot een mooie grote schaal voor de kerstkalkoen. Dit jaar wil ik zelf graag een plateau voor op tafel. Wanneer je echt een persoonlijk cadeau wilt geven, dan zou je de maker kunnen vragen om iets persoonlijks in of onder het voorwerp te laten graveren.

Uit de kunst

Ook kunst is een mooi en persoonlijk cadeau. Iets waar je elke dag plezier van hebt. Je kunt voor iets rustigs gaan of iets kleurrijks om het huis op te fleuren. Een schilderij is heel persoonlijk en daarom iets waar je goed over na moet denken. Gelukkig kun je bij een aantal kunstenaars ook iets op maat laten maken of voor een cadeaubon kiezen. Als een kunstwerk nog een stap te ver is, dan is een illustratie altijd een goed idee. Een mooie illustratie in een goede lijst of een groepje van illustraties vormt tezamen ook een mooie wanddecoratie. Het leuke is dat je deze ook afhankelijk van het seizoen mee kunt laten wisselen. Zo kies ik in het voorjaar graag voor kleurrijk en in het najaar voor warmere tinten.

Er warmpjes bij zitten

In deze tijd van het jaar is er niets fijner dan op de bank, onder een plaid, zitten met een kopje thee, wat chocolade en de kaarsjes aan. Dat was altijd al fijn, maar met de huidige energieprijzen is het helemaal prettig. Als je een plaid kiest, kies dan bewust voor een duurzaam exemplaar zodat het jaren mee gaat en ook nog eens beter voor het milieu is. Mijn oog is gevallen op een prachtig wollen exemplaar waar ook matchende kussens bij te koop zijn.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Waar ik al jaren spijt van heb, is dat ik nooit een fotoshoot met ons gezin heb gedaan. Altijd was er wel een excuus om het niet te doen. Geen tijd, slecht weer, tand eruit, etc. Stiekem speelt ook mee dat ik er een hekel aan heb om zelf voor de camera te staan. Op de een of andere manier voel ik me heel ongemakkelijk en ‘verkramp’ ik. Toch moet het er dit jaar een keer van komen zodat we, voor de pubers uit huis zijn, zodat we een mooi aandenken aan onze tijd samen te hebben. Met de juiste fotograaf en het juiste aantal foto’s 😉 moet het vast lukken om er iets moois aan over te houden.

Zo dit was mijn uitgebreide verlanglijst. Volgens mij heb ik genoeg voor Sinterklaas, Kerst en mijn verjaardag in de zomer… Gelukkig hoef ik zelf niet te kiezen. Hopelijk gaf het jullie ook inspiratie voor je eigen lijstje.