Het interieur van je dromen is eindelijk zo goed als af. Je bent er dagenlang mee bezig geweest om alles op je juiste plek neer te zetten en hebt diep na zitten denken over een passende kleur. Het enige wat nog ontbreekt zijn wat leuke sierkussens om het geheel af te maken. Logisch dus dat je deze ook wil laten matchen bij de rest van je woning. Maar hoe doe je dit? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Gelukkig vind je hier het antwoord! Waardoor jij binnen no time weet, wat je nodig hebt voor een interieur wat compleet matcht.  

Matchen door contrastkleuren

Scandinavisch interieur? Dan kun je gaan voor wat lichtere kleuren. Een modern interieur vraagt wat meer om donkere kleuren. Hier kun je uiteraard wat mee spelen. Zo kan een kleurencontrast juist een goede manier zijn om eenheid te creëren binnen jouw woning. Dit kan heel extreem door te kiezen voor zwart of wit, maar ook kleuren zoals groen en rood kunnen het gewenste effect geven. Wil je een natuurlijk contrast en heb je veel hout in huis, dan zou blauw een goede match kunnen zijn om bepaalde items de aandacht te geven.

Ton sur ton 

Eenheid is ook op andere manieren te creëren. Misschien heb je wel eens gehoord van het begrip Ton sur ton? Dit betekent dat je een kleurenpalet kiest dat bestaat uit één basiskleur die in verschillende tinten terugkomt. Dit zijn vaak harmonieuze kleuren die in de rest van de meubelstukken te vinden zijn. Zo kan er een net andere tint blauw, dan de muur, terugkomen op de bank in de vorm een groot kussen. Je kunt ervoor kiezen om dit subtiel te doen, maar je kunt er ook helemaal los mee gaan. Het ligt er maar net aan wat je smaak is en hoe ver eventuele huisgenoten je laten gaan! 

Een goede basis 

Om dit mixen en matchen van kussens en het interieur en stuk makkelijker te maken heeft Sierkussen.nl een brede collectie aan kussens. Deze zijn ofwel onderdeel van de basiscollectie of behoren tot een van de trendcollecties. Op deze manier kun je makkelijk een basis aanschaffen die altijd past bij je interieur en kun je met verschillende trendkussens een mooi contrast of ton sur ton effect creëren. Je kunt zo makkelijk switchen en je interieur helemaal kloppend maken. Een gevoel van thuis is zo gecreëerd!