De musthaves voor kerst

Als je het mij vraagt kan kerst dus niet vroeg genoeg beginnen. Als het eerder donker begint te worden en de zon niet meer zo warm is, mag het van mij meteen kerst zijn. Ieder jaar weer kijk ik uit naar deze heerlijke dagen, die ik graag met mijn familie doorbreng. Dit betekent dat de kerstboom bij mij dan ook altijd zo vroeg mogelijk staat, half november al (sorry not sorry).

Dit jaar vier ik voor het eerst kerst samen met mijn vriend in ons eigen huisje en ik heb er super veel zin in. De musthaves rondom kerst moesten nog aangeschaft worden en dat zorgde voor een gezellig uitje. We hadden alles nog nodig, een kerstboom, kerstballen, kerstornamenten en niet te ontbreken een piek! De kerstverlichting voor in de boom had ik van mijn ouders gekregen dus dat scheelde in ieder geval toch weer iets.

De boom optuigen

Na de aanschaf van de kerstboom en kerstballen konden we de boom gaan optuigen. Met kerstmuziek op de achtergrond zijn we aan de slag gegaan. ’s Middags stond de boom al voor een groot gedeelte. Als basis hebben we gekozen voor gouden plastic kerstballen met gouden bladeren, om zo eenheid te creëren in onze boom. Omdat we nog niks hadden konden we, helemaal zelf, bepalen wat de stijl van onze kerstboom ging worden. Ik wilde het liefste een echte bonte kerstboom dus met rode kerstornamenten. Helaas spelen de kosten natuurlijk ook een belangrijke rol en daarom hebben we besloten ieder jaar enkele kerstballen aan te schaffen. Zo heb je ieder jaar een leuke missie en weer iets nieuws in de boom om naar te kijken.

Verschillende kerstballen

Tegenwoordig zijn kerstballen te verkrijgen in allerlei soorten, maten en kleuren. Je kan het zo gek nog niet bedenken. Er zijn ballen die passen bij iedere interieurstijl en er is voor ieder wat wils. Van grappige tot chique ornamenten. De kerstballen van Vondels zijn hier een goed voorbeeld van. Deze ballen zijn enorm uiteenlopend, je kunt hier kerstballen krijgen in de vorm van snacks, tassen, dieren en nog veel meer. De traditionele kerstornamenten met rood en groen zal je hier helaas niet kunnen shoppen. Dan is er ook nog altijd het verschil in plastic kerstballen of glazen kerstballen. Ik heb ervoor gekozen voor rustige basis van plastic ballen. Op deze manier hoef ik niet telkens in de stress te schieten als iemand tegen de kerstboom aan komt. De ornamenten die in de boom hangen zijn wel van glas. Dat komt doordat kerstornamenten bijna nooit in plastic te verkrijgen zijn. En als ik heel eerlijk mag zijn, vind ik glas ook wel een stuk mooier.

Kerst, kerstversiering, kerstlampjes, kerstballen, wonen in de regio

Kerstversiering in huis

De kerstboom is dan misschien wel dé eyecatcher van het huis, maar hier hoeft het zeker niet bij te blijven. Zo zijn er tal van mogelijkheden om kerstversiering in en rondom het huis toe te voegen. Op deze manier is de sfeer niet enkel op een centraal punt te proeven maar overal in huis! Hang bijvoorbeeld kerstlampjes over de balustrade van het balkon of kleed er de tuin mee aan. Verschillende kerstdecoraties maken het ook altijd gezellig, zoals een vaas gevuld met kerstballen, een plateau met kerstkaarsen, een guirlande aan de trap of een sokkel boven de haard. Zo zie je maar weer dat er enorm veel mogelijkheden zijn om deze warme dagen al vroeg te laten beginnen.