Smaken verschillen

Je wilt natuurlijk niet dat jouw presentje eindigt in de opbergkast, daarom is het van belang om goed na te denken over de smaak van de kersverse huiseigenaar en de stijl waarin het huis wordt ingericht. Smaken verschillen, dus houd er rekening mee dat wat jij mooi vindt niet betekent dat een ander daar ook altijd even blij mee is. Gelukkig zijn er veel zaken waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een housewarming cadeau. Heeft het huis een tuin? Gaat hij of zij alleen wonen? Of heeft hij of zij huisdieren? Vind je het lastig om achter de smaak van de eigenaar te komen, dan kun je het altijd even navragen.

Housewarming cadeau, housewarming idee, presentje, geurkaarsen, Wonen in de Regio

11x leuke cadeau-ideeën

We snappen dat het soms moeilijk kan zijn om een gepast, origineel cadeau te vinden. We helpen je daarom graag op weg met wat leuke ideeën:

Mooie glazen

Denk aan een mooie set wijnglazen, een chique whiskey set, spectaculaire cocktailglazen of bierglazen. Succes gegarandeerd! Om het helemaal af te maken kan je bijvoorbeeld de wijnglazen combineren met een lekkere fles wijn, de bierglazen met een bijpassend biertje en ga zo maar door. Je snapt het idee 😉

Luxe ingrediënten

Is de nieuwe bewoner een kookliefhebber? Stel zelf een leuk pakketje samen met luxe(re) etenswaren. Je kan bijvoorbeeld naar een Italiaanse speciaalzaak gaan en een goede fles olijfolie, kruiden, lekkere wijn meenemen. Of ga naar de Toko en maak een uniek Aziatisch pakket: chopsticks, sojasaus, stoommandje etc.

Borrelplank

Je hebt ze in een groot of kleiner formaat: borrelplanken. Van die mooie, robuuste houten borrelplanken zijn gegarandeerd een schot in de roos!

Cadeaubon

Een cadeaubon is ook nooit weg. Om het wat persoonlijker te maken kan je bijvoorbeeld een cadeaubon van een interieurwinkel in de buurt kopen in plaats van bij een landelijke keten.

Woonaccesoires: van kaars tot vaas

In deze categorie is het van belang dat je goed nadenkt wat bij de stijl van de bewoners past. Als je dat helder hebt, kan je los gaan. Koop een aantal mooie kaarsen op een dienblad, een grote vaas of leuke accessoires voor op tafel/in een open kast.

Fotografie header: @lavielalinda | Fotografie: @homebystuart | @ourlifeatno5

Een plant of boompje

Een cadeau wat blijvend is en direct sfeer geeft: een plant of boompje. Een fijn cadeau voor zowel een kleiner als een groter budget. Je kan variëren tussen een pannenkoekenplant of een wat meer volgroeidere boom voor in de tuin.

Barbecue

Heb je een groter budget? Dan is een barbecue ideaal om als housewarming cadeau te geven. Vind je het wat te duur om alleen te geven? Verzamel dan wat vrienden of familieleden zodat je allemaal een deel kan betalen. Een cadeau waar niet alleen de nieuwe bewoners profijt van hebben, maar wellicht jij in de toekomst ook nog (win-win als je het ons vraagt).

Pizzarette of gourmetstel

Een pizzarette of gourmetstel zijn beide dingen die je niet snel zelf koopt, maar wel ontzettend fijn zijn om in huis te hebben voor gezellige avonden tafelen. Beide cadeau’s in een iets duurdere prijscategorie, maar wel de moeite waard!

Salontafelboek of kookboek

Je kent ze vast wel; van die mooie, dikke salontafelboeken waar prachtige plaatjes in staan. Je hebt ze over allerlei onderwerpen en ook vast een onderwerp wat past bij de nieuwe bewoners van het huis. Past zo’n housewarming cadeau toch niet helemaal bij de desbetreffende personen? Een fijn kookboek is vaak ook welkom!

Fotografie: @maisondemanon | @byfrederiqueinterior

Geurkaars, geurstokjes of huisparfum

Misschien een cliché cadeau maar toch blijft het een topper. Zulke producten heeft ieder huishouden gewoon nodig en kan je ook niet te veel van hebben. Ga voor één mega geurkaars of kies een leuke set uit waar zowel een kaars, geurstokjes en een huisparfum in zitten.

Gezelschapsspel

Last but not least, spelletjes! Ook hier kan je makkelijk variëren wat betreft budget. Kies een kleiner spelletje zoals Beverbende, Regenwormen of de klassieke Yathzee of ga voor een groter gezelschapsspel zoals Monopoly, Kolonisten van Katan of Party & Co.

Fotografie: @outlifeatno5